Het Noordstation in Brussel.
Volledig scherm
Het Noordstation in Brussel. © Joel Hoylaerts - Photo News

Toch politieactie in Brussel zondagavond: 4 illegalen naar gesloten centrum, 10 migranten moeten grondgebied verlaten

Bij een politieactie in de Brusselse stations en treinen zijn zondagavond 17 mensen zonder papieren opgepakt. Dat meldt Olivier van Raemdonck, de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Verwacht werd dat de politie gisterenavond een actie zou houden in het Maximiliaanpark, maar daar daagden 2.000 actievoerders op om actie te voeren tegen de migratiepolitiek van de regering en de transmigranten uit het park te beschermen.

52 reacties

 • Fredien Vandervekens

  5 jaar geleden
  De overige 500 zaten aan de dis bij, waarschijnlijk verwarde wereldverbeteraars. Die toeristen weten nu waar ze ten allen tijde terechtkunnen. De wereld moet men iedere dag weer verbeteren, toch ?
 • Roeland Van de Wal

  5 jaar geleden
  Wat ik raar vind....Eerst in de kranten aankondigen dat er politieacties op stapel staan,daarna ervan uitgaan dat er gelekt is vanuit de regering en de politie zelf,wachten tot alle illegalen zijn opgehaald en 'gehuisvest' om daarna 17 illegalen toch nog op te pakken.In elk geval is er een 'conflict' vermeden en was er niet zo veel werk meer aan de winkel.Stel je voor dat je er 600 moet oppakken en daarna weer vrijlaten......Met een briefje natuurlijk.
 • Luc Deboosere

  5 jaar geleden
  Weten de actievoerders dat een gast na 3 dagen verandert in een last!
 • CAMIEL DUSOIR

  5 jaar geleden
  wisten van drievierden van zij die protesteerden hun ouders dat ze niet thuis waren?
 • Gino Denil

  5 jaar geleden
  Jambon en Francken zijn die actievoerders eigenlijk dankbaar. Niet voor niets zit er een klokkenluider op één of andere dienst die dergelijke acties aankondigt. Ze zouden gewoon niet weten waar ze moeten blijven met enkele honderden opgepakte illegalen.
 1. 2.000 mensen protesteren tegen geplande politieactie Maximiliaanpark, 500-tal migranten ondergebracht bij gastgezinnen

  2.000 mensen proteste­ren tegen geplande politieac­tie Maximili­aan­park, 500-tal migranten onderge­bracht bij gastgezin­nen

  Zo'n tweeduizend mensen hebben gisteravond een menselijke ketting gevormd van aan het Brusselse Noordstation tot aan het Maximiliaanpark en rond dat park. Zij protesteerden op die manier tegen de asiel- en migratiepolitiek van de federale regering en haar staatssecretaris Theo Francken (N-VA). In het Maximiliaanpark werd gisteravond een actie van de federale politie tegen transmigranten verwacht maar uiteindelijk daagde de politie niet op. "Dit is een formidabele boodschap aan de regering", zegt Alexis Deswaef, voorzitter de Ligue des Droits de l'Homme (LDH). "Haar politiek begint barsten te vertonen."
 2. Ex bracht Tamara (33) om het leven om fortuin aan cryptomunten: “Toen hij die 400.000 euro niet kreeg, sloegen zijn stoppen door”
  PREMIUM

  Ex bracht Tamara (33) om het leven om fortuin aan cryptomun­ten: “Toen hij die 400.000 euro niet kreeg, sloegen zijn stoppen door”

  “Een psychopaat die maar aan één ding denkt: geld.” Zo omschrijft Dirk Engels (66), de vader van de vermoorde Tamara (33) uit Sint-Niklaas haar ex-vriend A.F. (33). Vermoord, inderdaad: wat eerst een onverklaarbare wanhoopsdaad van een jonge vrouw leek, is helemaal anders uitgedraaid. “Hij wurgde haar en stal haar laptop en gsm met één doel: 400.000 euro aan cryptomunten bemachtigen.” Dit is het verhaal van de cryptomoord, verteld door de man die zijn enige dochter is verloren.
  Sint-Niklaas