Luc Van De Velde, toen 56, met Tine Van De Velde (26) arriveerden destijds als eerste Belgen op camping Devillage in Rio
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Van De Velde, toen 56, met Tine Van De Velde (26) arriveerden destijds als eerste Belgen op camping Devillage in Rio © CREDIT: ImageDesk.be / Raf Willems

Tine verloor haar vader en werd moeder in de acht jaar wachten op compensatie voor fiasco voetbalbond in Brazilië: “Maar mijn liefde voor de Rode Duivels is gebleven”

Bijna acht jaar nadat er op de luxecamping die hen was voorgespiegeld onvoldoende sanitair en zelfs geen stroom was, krijgen 206 Rode Duivel-fans zicht op een schadevergoeding. “Van meet af aan voorspelde papa dat het lang zou duren. ‘Dit is mijn pensioenplan, zei hij met een kwinkslag. Jammer genoeg maakt hij dit niet meer mee”, zegt Tine Van De Velde (34) die er met haar vader Luc een tentje deelde. In de tijd dat ze op de compensatie wachtte is heel haar leven veranderd. “Er is maar één constante gebleven en dat is mijn liefde voor de Rode Duivels”.

 1. “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen”: iftar voor LGBTQ+-moslims in De Roma afgeblazen

  “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen”: iftar voor LG­BTQ+-mos­lims in De Roma afgeblazen

  LGBTQ+-ers worden in de islamcultuur nog té vaak scheef bekeken. Om het taboe te doorbreken zou eind deze maand in het Borgerhoutse cultuurhuis De Roma een ‘Queer Iftar’ worden gehouden: een iftar - de maaltijd die na zonsondergang wordt gegeten tijdens de ramadan - voor moslims uit de community. Zóu. Want het evenement is afgeblazen: de organisatie vreest voor de veiligheid van de bezoekers nadat er op sociale media heel wat kwade reacties verschenen.
  Borgerhout
 2. GEZOCHT. Politie zoekt vier verdachten na home-invasion bij hoogbejaard koppel: “Dit had heel slecht kunnen aflopen”

  GEZOCHT. Politie zoekt vier verdachten na ho­me-invasion bij hoogbe­jaard koppel: “Dit had heel slecht kunnen aflopen”

  In de nacht van 25 op 26 oktober wordt Zottegem opgeschrikt door een erg brutale home-invasion: Laurent (94) en zijn vrouw Martina (92) worden thuis overvallen en gekneveld terwijl ze liggen te slapen. Hoewel de kranten er de volgende dag vol van staan, is er niet meteen een spoor naar de daders. Dat is er nu wél: de politie verspreidt bewakingsbeelden in de hoop dat u kan helpen.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  4

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.