X.S., de Vlaamse 'Tinder Swindler'.
Volledig scherm
X.S., de Vlaamse 'Tinder Swindler'. © rv

‘Tinder Swindler’-zaak uitgesteld: “Hij werd het slachtoffer van ernstige slagen en verwondingen”

Zijn slachtoffers hadden nachtmerries, wetende dat ze donderdag voor het eerst oog in oog met X.S. zouden staan. De jongeman die hen misleidde, uitbuitte en verkrachtte, moest zich verantwoorden voor de Antwerpse rechtbank. Maar X.S. daagde niet op, de zaak werd uitgesteld. “Hij werd het slachtoffer van ernstige slagen en verwondingen in de gevangenis", zegt zijn advocaat.

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Grondwaterstand op vele plaatsen weer normaal na natte maand september: “Maar bij de helft van de meetplaatsen is deze nog laag tot zeer laag"

  Grondwater­stand op vele plaatsen weer normaal na natte maand september: “Maar bij de helft van de meetplaat­sen is deze nog laag tot zeer laag"

  De regenval tijdens de maand september heeft de grondwaterstanden in Vlaanderen verbeterd tegenover augustus. Toen registreerde de Vlaamse Milieumaatschappij nog heel wat "zeer lage debieten", nu meet men op bijna de helft van de plaatsen normale waterstanden. Toch is de situatie niet overal stabiel en is er op lange termijn nog werk aan de winkel.
 3. X.S. (27), de Belgische ‘Tinder Swindler’: “Hij is levensgevaarlijk, een seksueel roofdier”
  PREMIUM

  X.S. (27), de Belgische ‘Tinder Swindler’: “Hij is levensge­vaar­lijk, een seksueel roofdier”

  Zijn slachtoffers noemen hem de Belgische Tinder Swindler, een manipulatieve narcist, een roofdier of simpelweg ‘Jonas’. De 27-jarige X.S. uit Deurne maakte op 11 maanden tijd minstens 27 slachtoffers via alle mogelijke socialemediaplatformen. Daarbij had hij één doel: meisjes misleiden en bedreigen om naaktbeelden en seksuele gunsten te krijgen, of hen te verkrachten. “Die man heeft een zware seksverslaving, hij is levensgevaarlijk.” We spraken met drie slachtoffers: “Hij stuurde via mijn collega - met wie hij ook contact had - spraakberichten voor mij, dat hij ons ging vinden en iets ging aandoen.”
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Rottweiler die van Rode Duivel Jason Denayer zou zijn, valt onthaalmoeder en twee peuters aan: “Zonder hulp van omstaanders waren die kinderen er misschien niet meer...”
  Ternat

  Rottweiler die van Rode Duivel Jason Denayer zou zijn, valt onthaalmoe­der en twee peuters aan: “Zonder hulp van omstaan­ders waren die kinderen er misschien niet meer...”

  In Ternat heeft een rottweiler dinsdag een onthaalmoeder en twee van haar kindjes aangevallen. Volgens burgemeester Michel Vanderhasselt (CD&V) gaat het om de hond van Rode Duivel Jason Denayer, maar dat wordt formeel ontkend door diens zaakwaarnemer Jesse De Preter. De hond heeft men intussen laten inslapen.