De derde vaccinatieronde zal, zoals bij de vorige prikken, opnieuw van oud naar jong worden ingepland. Dus eerst komen de 85-plussers aan de beurt.
Volledig scherm
De derde vaccinatieronde zal, zoals bij de vorige prikken, opnieuw van oud naar jong worden ingepland. Dus eerst komen de 85-plussers aan de beurt. © Wannes Nimmegeers

Timing boosterprik voor 65-plussers vastgelegd, vaccinatiecentra misnoegd over "late communicatie”

De ministers van Volksgezondheid hebben een akkoord bereikt over de precieze uitrol van de boostervaccinatie van 65-plussers. De vaccinatie zal plaatsvinden minstens vier maanden na de tweede dosis van een AstraZeneca-vaccin of de enige dosis van het Johnson & Johnson-vaccin en minstens zes maanden na de tweede dosis van een Moderna- of Pfizer-vaccin. Veel vaccinatiecentra reageren misnoegd, omdat helemaal niet duidelijk is of zij nu langer moeten openblijven of niet. 

25 reacties

 • Ahmed Zoupha

  2 maanden geleden
  Gezonde 65+ krijgen een prik, 50+ met aandoening niet tenzij kanker of een beperkt aantal aandoeningen. Ongelooflijk dat men jongere mensen die tot een risicogroep behoren maar geen kanker hebben niet meteen recht hebben op extra bescherming. De eerste keer was ik risicopatiënt voor minstens 5 redenen, nu kom ik niet in aanmerking.
 • jos gompel

  2 maanden geleden
  Ik heb mij niet laten vaccineren en ben het ook niet plan . Nu niet volgend jaar ook niet. Wie het wil die mag het van mij ik respecteert hun keuze maar verwacht het ook omgekeerd want gevaccineerd of niet je krijgt het en geef het nog altijd door
 • rudy bryssinck

  2 maanden geleden
  Moet dit dan tussen 4 en 6 maand duren om1.3 mln inentingen te zetten ?kan dit niet tussen 1a2 maand (om sneller de centra te kunnen sluiten) Zal nu toch wel een groot deel in de ijskast zitten van de weigeraars
 • Hilde

  2 maanden geleden
  Bij mij komt er geen derde prik in , dat ze eerst maar eens de antivacsers aanpakken
 • Henninckx Terry

  2 maanden geleden
  Voor mij zeker geen derde prik.
 1. Alle 65-plussers kunnen derde prik tegen coronavirus krijgen: wat met de vaccinatiecentra?

  Alle 65-plus­sers kunnen derde prik tegen coronavi­rus krijgen: wat met de vaccinatie­cen­tra?

  Alle 65-plussers in ons land kunnen een derde dosis tegen het coronavaccin krijgen. Dat is bevestigd aan VTM Nieuws, na overleg tussen de verschillende ministers van Volksgezondheid. Gegevens uit andere landen tonen volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) aan dat de weerstand bij oudere mensen een aantal maanden na de tweede vaccinatie toch weer verzwakt. “Zij krijgen dus best een derde dosis om echt goed beschermd te zijn”, klinkt het.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 3. Voorraad coronavaccins in ons land stijgt naar 6 miljoen en er zijn nog 2 miljoen dosissen op komst: wat gaat daarmee gebeuren?

  Voorraad coronavac­cins in ons land stijgt naar 6 miljoen en er zijn nog 2 miljoen dosissen op komst: wat gaat daarmee gebeuren?

  Met een nieuwe levering van bijna een miljoen dosissen van het Pfizervaccin is de voorraad coronavaccins in ons land gisteren gestegen tot bijna zes miljoen. In november en december worden nog eens meer dan twee miljoen dosissen verwacht. Nochtans krijgt voorlopig maar een beperkt deel van onze bevolking een derde spuitje. Wat zal er dan met de rest van de voorraad gebeuren? Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie legt uit aan HLN.