De derde vaccinatieronde zal, zoals bij de vorige prikken, opnieuw van oud naar jong worden ingepland. Dus eerst komen de 85-plussers aan de beurt.
Volledig scherm
De derde vaccinatieronde zal, zoals bij de vorige prikken, opnieuw van oud naar jong worden ingepland. Dus eerst komen de 85-plussers aan de beurt. © Wannes Nimmegeers

Timing boosterprik voor 65-plussers vastgelegd, vaccinatiecentra misnoegd over "late communicatie”

De ministers van Volksgezondheid hebben een akkoord bereikt over de precieze uitrol van de boostervaccinatie van 65-plussers. De vaccinatie zal plaatsvinden minstens vier maanden na de tweede dosis van een AstraZeneca-vaccin of de enige dosis van het Johnson & Johnson-vaccin en minstens zes maanden na de tweede dosis van een Moderna- of Pfizer-vaccin. Veel vaccinatiecentra reageren misnoegd, omdat helemaal niet duidelijk is of zij nu langer moeten openblijven of niet. 

24 reacties

 • Ahmed Zoupha

  1 jaar geleden
  Gezonde 65+ krijgen een prik, 50+ met aandoening niet tenzij kanker of een beperkt aantal aandoeningen. Ongelooflijk dat men jongere mensen die tot een risicogroep behoren maar geen kanker hebben niet meteen recht hebben op extra bescherming. De eerste keer was ik risicopatiënt voor minstens 5 redenen, nu kom ik niet in aanmerking.
 • jos gompel

  1 jaar geleden
  Ik heb mij niet laten vaccineren en ben het ook niet plan . Nu niet volgend jaar ook niet. Wie het wil die mag het van mij ik respecteert hun keuze maar verwacht het ook omgekeerd want gevaccineerd of niet je krijgt het en geef het nog altijd door
 • Hilde

  1 jaar geleden
  Bij mij komt er geen derde prik in , dat ze eerst maar eens de antivacsers aanpakken
 • Henninckx Terry

  1 jaar geleden
  Voor mij zeker geen derde prik.
 • Jesse Hayford

  1 jaar geleden
  Zullen weigeraars van de booster ook uitgeslote' worden van het sociale leven?
 1. INTERVIEW. Thomas Vanderveken: “Je staat voor de koelkast, je wil niks pakken, maar ineens ben je een gehaktbal aan het eten. Zo is het met overspel ook”
  PREMIUM
  11

  INTERVIEW. Thomas Vanderve­ken: “Je staat voor de koelkast, je wil niks pakken, maar ineens ben je een gehaktbal aan het eten. Zo is het met overspel ook”

  “Alsof het goud van de bergen klaterde.” Toen Thomas Vanderveken (41) vijftien jaar geleden op Véronique Leysen botste, was hij op slag verkocht. Drie zonen later beschrijft hij haar als de vrouw van zijn leven. En mocht dat gevoel morgen anders zijn, dan nóg zal ze de vrouw van zijn leven zijn. Omdat hij vindt: liefde gaat over een keuze. Overspel is dan maar anekdotiek, vertelt hij in dit bloedeerlijke interview. Zestien vragen van Dirk De Wachter, zestien antwoorden: recht uit het hart.
 2. Alle 65-plussers kunnen derde prik tegen coronavirus krijgen: wat met de vaccinatiecentra?

  Alle 65-plus­sers kunnen derde prik tegen coronavi­rus krijgen: wat met de vaccinatie­cen­tra?

  Alle 65-plussers in ons land kunnen een derde dosis tegen het coronavaccin krijgen. Dat is bevestigd aan VTM Nieuws, na overleg tussen de verschillende ministers van Volksgezondheid. Gegevens uit andere landen tonen volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) aan dat de weerstand bij oudere mensen een aantal maanden na de tweede vaccinatie toch weer verzwakt. “Zij krijgen dus best een derde dosis om echt goed beschermd te zijn”, klinkt het.