Julie Van Espen werd op 4 mei 2019 door Steve Bakelmans vermoord. Hij liep op dat moment vrij rond omdat de beroepszaak van de verkrachting van zijn ex-vriendin was uitgesteld.
Volledig scherm
Julie Van Espen werd op 4 mei 2019 door Steve Bakelmans vermoord. Hij liep op dat moment vrij rond omdat de beroepszaak van de verkrachting van zijn ex-vriendin was uitgesteld. © BELGA

Tijdlijn: dit liep er mis in het dossier rond Steve Bakelmans voordat hij Julie Van Espen vermoordde

De ouders van Julie Van Espen, die op 4 mei 2019 op tragische wijze om het leven kwam, reageren met een open brief op de “grove nalatigheden” van het gerecht. Die nalatigheden hebben volgens hen geleid tot de dood van hun dochter. Lees hieronder het dossier rond Steve Bakelmans, en wat er precies misliep volgens de Hoge Raad voor Justitie. 

19 reacties

 • Raymond De Ridder

  1 jaar geleden
  Dat degenen die degelijke fouten hebben gemaakt, die de dood van dit meisje op hun geweten hebben, niet gestraft kunnen worden is wraakroepend. Hoe kunnen die nog gerust gaan slapen?
 • Gino Sinnesael

  1 jaar geleden
  Men zegt steeds dat topfuncties goed moeten verloond worden omdat er een grote verantwoordelijkheid is. Maar als men z'n verantwoordelijkheid niet neemt/moet nemen, volgt de logische vraag...??? Geen wonder dat het vertrouwen in "de top van ons land" verkleint!
 • Paul Van Hooland

  1 jaar geleden
  Weer ne zeveraars op tv , nuanceren is het woord nu . Adviseren , ben die woorden beu , dat meisje is DOOD Door al dat gedoe , bende van Nijvel, Dutroux en die heks die al vrij is . Nee,wij vergeten het niet
 • Theo Schuermans

  1 jaar geleden
  Tegenwoordig is fouten maken in gerechtsdossiers een must en een sport voor de advokaten om ze te ontdekken om dan te gebruiken in de rechtzaak.
 • paul coudijzer

  1 jaar geleden
  Waarom kan een onderzoeksrechter niet ter verantwoording worden geroepen ??? Even grote god als een politieker? Coudijzer Paul
 1. Advocaat ouders Julie Van Espen: “Gerecht maakte onvergeeflijke fouten”

  Advocaat ouders Julie Van Espen: “Gerecht maakte onvergeef­lij­ke fouten”

  Advocaat John Maes die de familie van Julie Van Espen bijstaat, is hard voor het Antwerpse gerecht na lezing van het rapport van de Hoge Raad voor Justitie. “Als justitie correct gewerkt had in de vervolging en de opsluiting van Steve Bakelmans, dan was er een kans geweest dat Julie Van Espen geen gruwelijke dood zou gestorven zijn. De gedachte alleen al is ondraaglijk voor de ouders van Julie. Zij vragen dat het hier niet stopt. Het rapport is er, de gemaakte fouten en dysfuncties zijn aangeduid. Het kan niet dat iedereen nu overgaat naar de orde van de dag. Hier moeten mensen ter verantwoording worden geroepen en eventueel disciplinair worden gesanctioneerd.”