Vlaams minster van Energie Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minster van Energie Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Tijdelijke werklozen coronacrisis krijgen 202,68 euro op rekening gestort voor een maand water- en energiefactuur

CoronacrisisTijdelijke werklozen door de coronacrisis krijgen een maand water- en energiefactuur vergoed door de Vlaamse overheid, maakte Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) eerder deze week bekend. Nu zijn de details duidelijk.  De tijdelijke werkloze moet zelf geen actie ondernemen en zal automatisch een bedrag van 202,68 euro op zijn of haar rekening zien verschijnen. 

330 reacties

 • raf hulsbosch

  2 jaar geleden
  Wie moet ik contacteren heb nog steeds niets gehad
 • Pascal Morel

  2 jaar geleden
  Heb nog steeds niets ontvangen. Als ze moeten betalen duurt het altijd zolang. Wanneer wordt deze premie gestort?
 • zeki altin

  2 jaar geleden
  Veel te weinig.. mensen stoken en verbtuiken meer water nu ze allen thuis zijn..
 • Bart Stenvert

  2 jaar geleden
  Mijn man krijgt nu een tijdelijke werkeloosheids uitkering wegens Het Virus. Wij zitten veilig thuis met een gewaarborgd inkomen en krijgen nog een extraatje van de Vlaamse overheid namelijk 202.68 € Terwijl de medische zorg overuren draait met een gebrek aan materiaal, kennis en gevaar voor eigen leven. En zij krijgen een paar witte lakens van de gemeenschap. Ik voel mij tegenover deze dappere mensen beschaamd. Ik zou dit bedrag willen storten aan deze mensen, is hier een rekeningnr voor?
 • Myriam Joseph

  2 jaar geleden
  Wat met zelfstandigen??
 1. Nieuwe noodmaatregelen door ongeziene stijging tijdelijke werklozen: tot half jaar uitstel voor aflossing woonkrediet

  Nieuwe noodmaatre­ge­len door ongeziene stijging tijdelijke werklozen: tot half jaar uitstel voor aflossing woonkre­diet

  Wie zijn woonkrediet door de coronacrisis tijdelijk niet kan aflossen, tot zes maanden uitstel kan vragen bij zijn bank. Dat schrijft De Standaard. De maatregel is een tegemoetkoming die vooral voor de tijdelijke of technische werklozen bedoeld is: zij zijn nu al met 500.000, en dat aantal kan nog stijgen tot 1 miljoen, aldus federaal minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) in VTM NIEUWS.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.