Mensen helpen met opruimen en schoonmaken na de overstromingen in Pepinster.
Volledig scherm
Mensen helpen met opruimen en schoonmaken na de overstromingen in Pepinster. © AP

Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht geactiveerd en uitbreiding rouwverlof vervroegd voor slachtoffers overstromingen

Slachtoffers van de overstromingen die niet kunnen gaan werken en bedrijven die getroffen zijn door het noodweer kunnen volgens de RVA een beroep doen op tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Dat bericht de krant L'Echo vandaag. Le Soir weet dan weer te melden dat minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) ervoor heeft gezorgd dat de uitbreiding van het rouwverlof van drie naar tien dagen die op 25 juli zou ingaan wordt vervroegd voor slachtoffers van de overstromingen.

  1. REPORTAGE: Trooz, waar de helft van de bevolking bijna alles kwijt is: “Na de eerste dag vroeg mijn baas wanneer ik weer kwam werken. Hij heeft makkelijk praten vanuit zijn grote huis in Sprimont”
    PREMIUM

    REPORTAGE: Trooz, waar de helft van de bevolking bijna alles kwijt is: “Na de eerste dag vroeg mijn baas wanneer ik weer kwam werken. Hij heeft makkelijk praten vanuit zijn grote huis in Sprimont”

    Waar de Vesder onder de N61 stroomt, is iets bizars gebeurd: de volledige oprit van de woonst van Joseph (84) en Martine Dewitte (53) is naar beneden gestort en opgeslokt door de rivier. De auto werd meegesleurd en is niet meer teruggevonden. Om te weten hoe het er uitzag, moet je er Google Streetview bijnemen. Waanzin. Welkom in Trooz, waar duizenden mensen na de waterellende van vorige week in primitieve omstandigheden overleven. In de directe omgeving is geen enkele voedingswinkel. “Wij hebben bijna niks meer, maar ’s avonds passeren hier mensen in bestelwagens die onze laatste waardevolle spullen komen stelen.” Acht inwoners getuigen over de ravage die het water heeft aangericht.