Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Tijdelijke werkloosheid daalt naar niveau van voor coronacrisis

De tijdelijke werkloosheid daalde in mei naar niveaus vergelijkbaar met 2019, het jaar voor de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening).

0 reacties

 1. Kansarmoede van Vlaamse kinderen vorig jaar licht gedaald

  Kansarmoe­de van Vlaamse kinderen vorig jaar licht gedaald

  De kansarmoede van kinderen in Vlaanderen is in 2021 licht gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het agentschap Opgroeien. In 2020 groeide nog 13,7 procent van de kinderen tussen 0 en 3 jaar oud op in armoede. Vorig jaar was dat nog maar 12,7 procent. “Dat is positief, maar elk kind dat opgroeit in kansarmoede, is er één te veel”, zeggen Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) en haar partijgenoot, minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle.
 2. Juf Nicole verlaat na ruim veertig jaar het onderwijs: “Ik leer ‘mijn volk’ lezen en schrijven”
  PREMIUM
  WERVIK

  Juf Nicole verlaat na ruim veertig jaar het onderwijs: “Ik leer ‘mijn volk’ lezen en schrijven”

  Het zijn haar laatste dagen in het onderwijs voor Juf Nicole Coene uit Wervik. Meer dan veertig (!) jaar gaf ze les in het eerste of tweede leerjaar. Voor de ontwikkeling van het kind is het eerste leerjaar erg belangrijk. “Ik leer ‘mijn volk’ lezen en schrijven”, lacht ze. “Als leerkracht is het belangrijk om veel geduld hebben. Van kleuteronderwijs naar het eerste leerjaar is voor de meeste kinderen een grote stap. De manier van werken is heel anders.”
 3. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.