© Bart Leye
Volledig scherm
© © Bart Leye

Tihange 1 wordt maandag heropgestart, ondanks harde waarschuwing van Duitse kernenergie-expert

Tihange 1 zal iets sneller dan gepland weer stroom leveren. Dat blijkt uit een mededeling van uitbater Engie Electrabel. Gisteren waarschuwde een Duitse specialist in kernenergie nog voor de gevaren van de kerncentrale.

24 reacties

 • jan geens

  5 jaar geleden
  Wanneer wordt hier nu eens eindelijk geinvesteerd in een werkbaar alternatief . Voor eigen rekening . Er is geld zat in belgie om dit te financieren . Waar wacht men in godsnaam op ?
 • leo Mariën

  5 jaar geleden
  Inderdaad Louis Smeekens en daarom moet men werken aan het reduceren van het afval. Zoals de gepatenteerde plasmaoven van Belgonucleair die 80m3 afval reduceert naar 1m3 afval. Men gaat trachten nog veel verder te gaan met verwerking. België moet toonaangevend worden in deze processen. Kernenergie zal op termijn verdwijnen maar momenteel zijn er alweer een honderdtal in aanbouw.
 • Ronny Ooijen

  5 jaar geleden
  Gilbert Vermeersch, stel dat De Wever zijn zin zou krijgen en blijven er 2 kerncentrales open (en open is geen synoniem voor draaiende) na 2025, waar gaat hij dan de resterende pakweg 75% van de energiebehoefte halen? Het antwoord gaf hij zelf al in 2012. Die gascentrales die u zo vervloekt!
 • Freddy De Vos

  5 jaar geleden
  Men zou zoiets moeten verbieden! Het volk moet alsmaar energiebewuster leven, maar de overheid zelf veegt er zijn voeten aan!
 • Wim De Vos

  5 jaar geleden
  Allemaal groene bangmakerij. Zonder kernenergie zal het hier niet lukken