Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Tientallen voedingsmiddelen bevatten verboden bestrijdingsmiddel: wat moet u doen?

De ethyleenoxidecrisis deint uit. Nadat vorig jaar sesamzaden teruggeroepen werden, regende het de voorbije weken alarmerende berichten over ijsjes, sauzen en specerijen. Ze bevatten allemaal sporen van het kankerverwekkende pesticide ethyleenoxide en worden door het federaal voedselagentschap FAVV teruggeroepen. Wat is ethyleenoxide, hoe gevaarlijk is het en wat moet u nu met die gewraakte Kiri-smeerkaas, Snickers-ijsjes of met ijs gevulde appelsienen?

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Waarom wordt het de komende dagen zo warm? En waar komt die rooskleurige lucht precies vandaan? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit
  Play
  Weernieuws
  6

  Waar komt die rooskleuri­ge lucht precies vandaan? Onze weten­schaps­ex­pert legt uit

  Vandaag en morgen worden we getrakteerd op zacht weer, een fenomeen dat deze tijd van het jaar niet vaak voorkomt. Vandaag liggen de maxima volgens het KMI tussen 12 en 16 graden. Morgen schommelen de temperaturen tussen 15 graden op de Hoge Venen en tot 20 graden in het zuidwesten van het land. Maar hoe komt het precies dat het opnieuw zo warm wordt? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft meer uitleg.