Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Tientallen miljoenen anti-coronaproducten met gebreken in beslag genomen in EU

Tientallen miljoenen gebrekkige producten die te maken hebben met de bescherming tegen Covid-19 - maskers, gels, tests - zijn in iets meer dan een jaar in beslag genomen in de Europese Unie dankzij een onderzoek van het Europees Bureau voor fraudebestrijding (Olaf). Dat heeft die dienst vandaag bekendgemaakt.

0 reacties

 1. Jongeren kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Johnson & Johnson-vaccin (en de eerste uitnodigingen zijn al aangekomen): moet je dat nu doen of niet?

  Jongeren kunnen zich vanaf vandaag inschrij­ven voor Johnson & Johnson-vac­cin (en de eerste uitnodigin­gen zijn al aangekomen): moet je dat nu doen of niet?

  Op de Qvax-reservelijst is sinds vanmorgen een optie toegevoegd waarbij iedereen tussen de 18 en de 40 jaar oud vrijwillig kan aangeven een Johnson & Johnson-vaccin te willen. Wie zich daarvoor opgeeft, wordt eerst gevraagd zelf “de voordelen af te wegen tegen het risico op een ernstige bijwerking”. De eerste uitnodigingen bij jongeren liepen deze voormiddag meteen binnen. Ook de 16- en 17-jarigen kunnen zich nu aanmelden op de Qvax-lijst voor een prik met Pfizer.
 2. Moeten we stoppen met het gebruik van pannen met PFAS? Toxicoloog Jan Tytgat: “Geen gevaar op blootstelling bij correct gebruik”
  25

  Moeten we stoppen met het gebruik van pannen met PFAS? Toxicoloog Jan Tytgat: “Geen gevaar op blootstel­ling bij correct gebruik”

  Na het PFOS-schandaal in Zwijndrecht heerst er grote ongerustheid. Dergelijke chemische stoffen worden ook verwerkt in allerlei andere gebruiksvoorwerpen. Zo stuurden lezers ons de vraag of pannen met antiaanbaklaag nog wel mogen gebruikt worden, want ook bij de productie van sommige pannen wordt een dergelijke stof aangewend. Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) stelt onze lezers gerust: “Wanneer je die pannen correct gebruikt, is er geen risico op blootstelling.”