Tientallen branden sluiten dodelijk 2016 af: dubbel zoveel doden dan jaar voordien

Het afgelopen jaar 2016 vielen er in Vlaanderen dubbel zoveel doden bij woningbranden dan het jaar voordien. Over heel het land vielen er in 2016 liefst 78 branddoden, een absoluut record. Ook in de nacht van oud op nieuw waren er nog tientallen branden. In het Waalse Froidchapelle viel daarbij nog een dode. Een triest overzicht.

  1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
  2. Huisarts slaakt noodkreet: “Wij zijn ook mensen, en volledig uitgeblust”

    Huisarts slaakt noodkreet: “Wij zijn ook mensen, en volledig uitgeblust”

    Catherine Politis voelt zich “doodmoe” en “coronaziek”. De huisarts uit Heusden-Zolder trekt in de Artsenkrant aan de alarmbel. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar de overheid die te veel taken naar de huisarts blijft doorschuiven. “We zijn oktober en er is gewoon niéts veranderd. Op zeven maanden tijd staat er niets op punt”, schrijft ze. Ze klaagt ook dat ze momenteel de tijd en energie niet heeft om de vele patiënten met psychische problemen in haar praktijk te helpen.