De speurders vielen vannacht ook binnen aan het adres van Conings en namen ondermeer DNA-stalen mee.
Volledig scherm
De speurders vielen vannacht ook binnen aan het adres van Conings en namen ondermeer DNA-stalen mee. © Marco Mariotti

Tiental huiszoekingen in hele land bij netwerk Jürgen Conings: “Met pantserwagen beukten ze toegangspoort in”

De zoekactie naar Jürgen Conings verplaatst zich van het nationaal park in Limburg naar individuele locaties waar de verdwenen militair zich mogelijk schuil houdt. Dat zegt VTM Nieuws-journalist Faroek Özgünes. Afgelopen nacht en vanochtend zijn er op een tiental plaatsen over het hele land huiszoekingen uitgevoerd bij mensen die gekend zijn voor extreemrechtse sympathieën, mensen die behoren tot het persoonlijke netwerk van Jürgen Conings en die hem mogelijk de voorbije dagen geholpen hebben of nu nog helpen om zich schuil te houden.

  1. Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”
    PREMIUM
    47

    Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”

    In tijden waarin zelfs hippe vogels als Billie Eilish hun smartphoneverslaving proberen te bezweren, zijn er ook nog steeds mensen die erin slagen in leven te blijven zónder een mobiele telefoon. Wij spraken er drie. “Tuurlijk lachen ze met mij. Maar ik zie op restaurant jonge koppeltjes die naar hun smartphone kijken in plaats van in elkaars ogen en dan lach ík.”