De vaccinatiecampgane zal langer duren als ook de 16- en 17-jarigen een prikje krijgen
Volledig scherm
PREMIUM
De vaccinatiecampgane zal langer duren als ook de 16- en 17-jarigen een prikje krijgen © AFP

Tieners van 16 en 17 krijgen half juli al een prik

Het vaccineren stopt niet bij de 18-jarigen, maar gaat in één ruk door met de 16- en 17-jarigen. Een advies daarover van de Hoge Gezondheidsraad wordt eerstdaags verwacht en de Taskforce Vaccinatie is er klaar voor. “Dat is maximaal drie dagen toevoegen aan het schema, als we aan het huidige tempo verdergaan en toestemming van de ouders is niet nodig”, zegt professor Jan De Maeseneer, die lid is van de taskforce. Ook de groep van 12 tot 15 jaar komt in de toekomst mogelijk in beeld voor een prik. Twee tieners getuigen waarom zij staan te popelen voor hun vaccin.

118 reacties

 • P V L

  1 jaar geleden
  Stop met het gedacht al om jongeren te vaccineren ! Zeker met dit testvaccin. Ze vormen geen gevaar en zijn helemaal niet de verspreiders ! Laat uw kop toch niet zot maken !
 • Bart Timperman

  1 jaar geleden
  @Patrick Rens, AstraZeneca is even veilig als elk ander vaccin, beschermt na de eerste spuit al beter dan de andere vaccins en beschermt bij besmetting 94% tegen ziekenhuisopname tegenover 85% bij Pfizer. Zeker geen slechter vaccin dus en de wachttijd voor de twee prik is teruggebracht tot 8 weken. Voor Pfizer dat beter verdeeld is maar geen beter vaccin is betaal je momenteel 3 keer meer dan Astra en binnenkort zelfs 5 keer, geld waar de belastingbetaler voor kan voor opdraaien, u en ik dus!
 • Jennifer Peeters

  1 jaar geleden
  Net gelezen. "Vier nieuwe gevallen van trombose na AstraZeneca-vaccin in Frankrijk, twee overlijdens." Wat heeft Beke daarop te zeggen. Maar intussen blijft hij die rommel wel inspuiten. Hoeveel mensen moeten er na de woonzorgcentra nog overlijden?
 • Stefanie van Dijk

  1 jaar geleden
  En nu al wordt er volop gefraudeerd en voorgedrongen door bepaalde mensen, voeg dit nieuws toe en en verdwijnen weeral vaccins in armen die nog niet aan de buurt waren
 • Eric Van Ginhoven

  1 jaar geleden
  Half juli, ik ben 58 jaar en ik heb nog geen melding gekregen wanneer ik mijn vaccin krijg. Dan moet het vanaf nu heel snel gaan.