Thomas Geusen (16) uit Hasselt heeft zijn boosterprik in Duitsland gekregen. “Ik wil gewoon zo goed mogelijk beschermd zijn. Soms moet je risico’s nemen in het leven, toch?”
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Geusen (16) uit Hasselt heeft zijn boosterprik in Duitsland gekregen. “Ik wil gewoon zo goed mogelijk beschermd zijn. Soms moet je risico’s nemen in het leven, toch?” © Karolien Coenen

Tieners trekken de grens over voor hun boosterprik: “Misschien mogen we dan eindelijk weer wat meer”

De ministers van Volksgezondheid raken er maar niet over uit: een derde prik voor de 12- tot 17-jarigen of niet? Intussen tikt de klok, want skiën in Oostenrijk of Italië tijdens de krokusvakantie zit er bijvoorbeeld niet in zonder boosterprik. Maar sommige tieners wachten niet langer op het getreuzel van de overheid en trekken zelf de grens over voor hun boosterprik. Andere staan dan weer te popelen om groen licht te krijgen in eigen land. “De tijd dringt”, klinkt het.

55 reacties

 • Pieter Vandewoestyne

  8 maanden geleden
  Schaf die discriminatiepas nu toch gewoon eens af!
 • Martine Leemans

  8 maanden geleden
  Ja 2 vaccins was ook de vrijheid hahaha
 • roger Rymen

  8 maanden geleden
  Beke, stop aub met bla, bla, bla en doe het (boosterprik voor jongeren)! Jongeren die een boosterprik willen: dat is vrijheid, net zoals ik al 50 jaar lang een klassiek griepvaccin laat zetten en nooit meer griepziek ben geweest.
 • Frans Peeters

  8 maanden geleden
  Bij de hoeveelste prik ben je vrij?
 • Lut Iwens

  8 maanden geleden
  Heel triestig. Dacht dat jongeren kritischer waren. Blijkbaar is de zogezegde vrijheid belangrijker dan gezondheid.
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.