Het hele gezin De Prest uit Roeselare zit in isolatie, nadat eerst beide ouders en daarna ook de kinderen besmet raakten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hele gezin De Prest uit Roeselare zit in isolatie, nadat eerst beide ouders en daarna ook de kinderen besmet raakten. © Photo News

Tieners en ouders besmetten elkaar: “Eerst papa ziek, binnen de week iedereen ziek”

Er zijn opvallend meer besmettingen bij tieners, maar ook bij veertigers - hun ouders. “Je ziet daar communicerende vaten bij twee groepen die veel contacten hebben: de kinderen op school en tijdens de naschoolse activiteiten, de ouders op hun werk. Dat versterkt elkaar”, analyseert biostatisticus Geert Molenberghs.

65 reacties

 • Patrick De pauw

  2 maanden geleden
  De roep is daar weer van leraren om de scholen te sluiten leve het ganse jaar vakantie met volle wedde want online doet de jeugd toch niets alleen feestjes en los lopen weer een goede uitspraak om dit te werk brengen
 • Glorieux Marieke

  2 maanden geleden
  Miguel Declercq,het virus laten uitrazen is niet de oplossing.Zij die de corona overleeft hebben waren diegene die in een extra goede conditie verkeerden. Hartpatiënten, zwaarlijvigen, diabetes,mensen met longklachten enz, die hebben veel minder of bijna geen kans om het te overleven. Wil je al die mensen de dood injagen, ik hoop van niet.
 • Miguel Declercq

  2 maanden geleden
  En daarom zou men het virus beter laten uitrazen tot iedereen ziek is geweest en natuurlijke weerstand heeft opgebouwd. Maar neen, in plaats daarvan mogen we nu al een jaar met een smoelmasker rondlopen, onze poten elke vijf minuten desinfecteren en vooral niemand anders aanraken. Bende prutsers. Ze zijn steriele kiekens aan het maken van de mensen zodat die elk jaar een spuitje zullen nodig hebben willen ze niet ter plekke dood stuiken. En iedereen doet zomaar mee met die waanzin. Ongelofelijk.
 • Alain Maes

  2 maanden geleden
  Iedereen in de atoom schuilkelders tot virus overleden is en binnen een paar jaar mogen we terug de buitenlucht in, amen
 • marc kempeneers

  2 maanden geleden
  Het gebeurt in de scholen maar achterna want ze houden zich niet aan de regels.en de mensen die een job doen waar je niet kan thuis werken geef die extra verlof zo dat ze zich meer uit de gevaar zone kunnen blijven.met behoud van wedde ! En zorg dat wij vlug gevaccineerd geraken.
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven