Maëlle was amper 14 toen ze eind januari vorig jaar uit het leven stapte.
Volledig scherm
PREMIUM
Maëlle was amper 14 toen ze eind januari vorig jaar uit het leven stapte. © RV

Tiener die naaktbeelden verspreidde die leidden tot de zelfmoord van Maëlle (14) “was zich niet bewust van de impact”

CHARLEROIVoor de jeugdrechtbank van Charleroi staat een tiener terecht die, uit wraak voor een afwijzing, naaktbeelden van ­een klasgenote op internet had gedeeld. Het meisje schaamde zich zo diep dat ze uit het leven stapte. Haar ouders willen dat nu volop wordt ingezet tegen pesten op school en cyberpesten. “Dit mag niemand meer overkomen”.

10 reacties

 • bernard vermeulen

  1 maand geleden
  Als je niet naakt bent kunnen er geen foto's van zijn, jongeren gaan te vlug en teveel zomaar uit de kleren, wij schaamden ons al als we in ons onderbroek moesten staan, daar zit het probleem en nu met die smartphone heb je altijd je fototoestel op zak, verbieden die camera's erin.
 • Diane Perdieus

  1 maand geleden
  Waarom altijd verwijzen naar de ouders, wie van jullie weet wat je kind doet zodat ze uit je gezichtsveld zijn verdwenen? Ja wij moeten een opvoeding geven, en de meeste ouders geven ook een goede opvoeding, maar we hebben niet alles in de hand, er is ook nog altijd zoiets als beïnvloedbare jongeren. Het grotere probleem is dat er geen stop is op sociale media, alles kan, alles mag.
 • Ingrid Struyf

  1 maand geleden
  Mevrouw.Verwimp: de waarden en normen moeten thuis bijgebracht worden,niet in de school...dat noemt le opvoeding. Voor mij zouden die ouders van die tiener mee voor de rechtbank mogen verschijnen
 • Luc Beckers

  1 maand geleden
  Normen en waarden en respect bij de jeugd zijn er niet meer Dat is het probleem Hoe is dit op te lossen?
 • Argus Vercauteren

  1 maand geleden
  Opvoeden betekent soms "nee" zeggen en daar knelt het schoentje. Sommige jongeren mogen alles en als ze dan een keer hun zin niet krijgen, loopt het uit de hand. Een gebrek aan opvoeding (empathie en respect) ligt vaak aan de basis van dergelijke drama's.
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Biostatisticus Geert Molenberghs: “Volgende week of week nadien is meer dan 50 procent van besmettingen met Deltavariant”
  Play
  79

  Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs: “Volgende week of week nadien is meer dan 50 procent van besmettin­gen met Deltavari­ant”

  De coronacijfers blijven dalen in ons land, maar de Deltavariant is aan een opmars bezig. Bij ongeveer drie op tien besmettingen gaat het momenteel om de Indiase variant of Deltavariant. “We verwachten volgende week of de week nadien over de 50 procent te gaan”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs bij HLN Live. Dat betekent volgens hem dat we toch nog voorzichtig moeten zijn, zeker bij het reizen.