Montasser AlDe'emeh trok naar verschillende Brusselse scholen en hoorde hoe kinderen geloofden in een 'straffende god'.
Volledig scherm
Montasser AlDe'emeh trok naar verschillende Brusselse scholen en hoorde hoe kinderen geloofden in een 'straffende god'. © AFP

"Tienduizenden moslimjongeren leven in angst en dat is de fout van imams en islamgeleerden"

Tienduizenden Belgische moslimjongeren zijn bang om te leven. Tot die opvallende vaststelling kwam Montasser AlDe'emeh nadat hij verschillende scholen in het Brusselse bezocht. Hij hoorde er overal hetzelfde verhaal: "De leerlingen hebben nachtmerries, kunnen niet slapen. Ze denken dat Allah hen zal straffen omdat ze eens iets mispeuterd hebben." De verantwoordelijken? "Imams, islamgeleerden en predikers", schrijft AlDe'ehem vandaag in Knack.

 1. Dochter van Molenbeekse schepen verdacht in terrorismedossier
  Video

  Dochter van Molenbeek­se schepen verdacht in terrorisme­dos­sier

  Inès El Khannouss, de 20-jarige dochter van Ahmed El Khannouss, schepen van Sport in Molenbeek, wordt ervan verdacht een rol te hebben gespeeld in een terroristische groepering in Jumet. "Ze was het naiëve slachtoffer van een foute liefdesrelatie", aldus vader El Khannouss aan RTL. Intussen bevestigt het federaal parket dat de zaak waarin El Khannouss genoemd wordt vorige week is doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Het meisje wordt beschuldigd van deelname aan activiteiten van een terroristische groep.
 2. Moslimexecutieve over angst bij moslimkinderen: "Heksenjacht" en "Je hebt ook Halloween"
  Video

  Moslimexe­cu­tie­ve over angst bij moslimkin­de­ren: "Heksen­jacht" en "Je hebt ook Halloween"

  Opschudding in Vlaanderen nadat radicaliseringsexpert Montasser AlDe'emeh gisteren naar buiten kwam met het nieuws dat tienduizenden Belgische moslimjongeren in angst leven. Ouders, leerkrachten in Koranscholen en imams in moskeeën leren hun kinderen immers dat er hen pure gruwel te wachten staat in het hiernamaals als ze geen goede moslim zijn. Mohamed Achaibi, vicevoorzitter van de Moslimexecutieve, besprak het thema vanavond in Terzake.
 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"