Tienduizenden klimaatbetogers in Brussel, minister Weyts niet blij met nieuwe spijbelacties: “Al genoeg lestijd verloren tijdens coronacrisis”

Na anderhalf jaar in hun kot door de coronacrisis, trokken vandaag tienduizenden klimaatbetogers door Brussel in een nieuwe klimaatmars. De organisatie heeft het zelfs over 50.000 deelnemers. Anuna De Wever kondigde bij VTM NIEUWS al meteen een nieuwe mars aan op vrijdag 22 oktober: “De spijbelacties komen terug”. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts is daar allesbehalve blij mee. Volg nu in het VTM NIEUWS van 19 uur een reportage over de klimaatmars van vandaag.

605 reacties

 • Sabine verdonck

  1 maand geleden
  Hun wensen zijn wel uitvoerbaar oplange termijn als ze genoeg studeren om oplossingen te vinden. Zonder GSM geen betogingen (doorgeven via soc. media om te betogen) en geen leven voor die kinderen. In hun GSM zit veel vervuiling van het milieu.
 • Elsje Monserez

  2 maanden geleden
  het is weer van da ,alles is goed om maar niet te moeten studeren. regering doe daar dan iets aan.
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  De atmosfeer bestaat uit 78% stikstof (N), 21% zuurstof (O), 1% argon (AR), edelgassen: krypton, xenon, radon, neon, helium, ± 4% waterdamp en 0,04% koolstofdioxide (CO²), Van die 0,04% koolstofdioxide CO² is 95% afkomstig uit natuurlijke bronnen, zoals vulkanen of afbraakprocessen in de natuur. Het menselijke CO²-gehalte in de lucht is dus slechts 0,0016%. Deze menselijke koolstofdioxide CO²-uitstoot van 0,0016% is veel te klein, om enig verschil te maken in deze klimaatopwarming.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  Hoe kan je iemand CO²-gehalte geloofwaardig maken? Dit is heel gemakkelijk, het heeft niets te maken met het milieu, het heeft te maken met de menselijke natuur. Je kunt het doen in elk regime: socialistisch, communistisch, monarchie en zelfs in een democratie. Het enige dat moet worden gedaan om mensen CO²-gehalte milieu geloofwaardig maken, is ze bang te maken. Als je een manier weet te vinden om mensen bang te maken, (bv er is geen aarde B) dan kun je ze laten en doen hun waar je zin in hebt.
 • Leopold Vanhoof

  2 maanden geleden
  Ik zie nergens hoopvolle oplossingen, ik zie alleen meer geweld, leugens, verbroken beloften, afbraak en vernieling wereldwijd van onze planeet.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.