Minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA)
Volledig scherm
Minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA) © Photo News

Tienduizend laptops gezocht voor kwetsbare leerlingen

Vlaamse scholen sloten na de coronamaatregelen van de overheid hun deuren. Thuisonderwijs is niet voor iedereen een evidentie. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) gaat op zoek naar 10.000 laptops voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs die thuis geen computer hebben. Bedrijven worden opgeroepen om recente gebruikte laptops te doneren. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) vraagt de steden en gemeenten intussen om bij te springen, bijvoorbeeld door materiaal uit te lenen.

40 reacties

 • Gabby Vanmuysen

  2 jaar geleden
  Ik heb een laptop Windows 10 die ze mogen hebben .
 • Tiffanie Denolf

  2 jaar geleden
  is er een manier voor particulieren om laptops te doneren? Ik denk dat je er wel een heel deel kan verzamelen op die manier... Hier hebben we alvast eentje..
 • Melissa Kristof Vyvey Kindt

  2 jaar geleden
  Beste ik heb een oudere laptop waar kan deze doneren
 • CATHERINE ROUSSEEUW

  2 jaar geleden
  Wij hebben een 3,5 jarige laptop die we graag willen geven voor de kwetsbare jongeren. Waar in Antwerpen kan dit?
 • Francis Dewitte

  2 jaar geleden
  Ik heb een achtjarige Samsung zonder lader. Werkt perfect. Waar in het Antwerpse kan ik ermee iemand helpen?
 1. Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkrachtcrisis wordt erger”
  Play

  Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkracht­cri­sis wordt erger”

  Vlaams minister-president Jan Jambon bevestigt in een tweet dat de Vlaamse regering een akkoord heeft bereikt over “maatregelen tegen de energiecrisis en de begroting”. Volgens oppositiepartij PVDA is minister-president Jambon erin geslaagd een regeringscrisis af te wenden, maar maakt het bereikte akkoord de koopkrachtcrisis erger. "Zo krijgt de N-VA toch haar zin: Vlaanderen bespaart op kinderen, op onderwijs, op zorg, op steden en gemeenten, op openbare diensten", reageert PVDA-fractieleider Jos D'Haese op het akkoord binnen de Vlaamse regering.