Eerder deze week werden ook al activisten opgepakt.
Volledig scherm
Eerder deze week werden ook al activisten opgepakt. © Photo News

Tien actievoerders Extinction Rebellion opgepakt aan Egmontpaleis

De Brusselse lokale politie heeft donderdagavond tien actievoerders van de radicale klimaatgroep Extinction Rebellion administratief aangehouden. Dat bevestigt de politiezone Brussel-hoofdstad-Elsene. Onder het motto ‘En, wat is uw plan?’ wilden ze benadrukken dat structurele maatregelen die de huidige ecologische en sociale crisis aanpakken, een prioriteit moeten zijn in het volgende regeerakkoord.

 1. Frank Vandenbroucke: “Maatregelen minstens 8 weken volhouden voordat ze effect hebben”- Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet langer indoor sporten
  Play

  Frank Vandenbrou­c­ke: “Maatrege­len minstens 8 weken volhouden voordat ze effect hebben”- Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet langer indoor sporten

  De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering heeft maandagavond op een extra ministerraad besloten bijkomende coronamaatregelen in te voeren. De maatregelen zouden vrijdag om 18 uur ingaan en voor onbepaalde tijd gelden. Maar een Ministerieel Besluit dat gisteravond gepubliceerd werd, maakt dat de maatregelen die voor het héle land gelden om middernacht al zijn ingegaan. Herlees hieronder het verloop van alle ontwikkelingen van vandaag.
 1. Wat raden experts uit drie landen die het wél goed doen ons aan? “Luisteren naar wetenschap, niet naar politiek”
  PREMIUM

  Wat raden experts uit drie landen die het wél goed doen ons aan? “Luisteren naar wetenschap, niet naar politiek”

  Nu België de ranking aanvoert van Europese landen waar de coronacijfers het roodst kleuren, dringt de vraag zich op: wat deden we fout, waar kon het beter? En als we het niet wisten, waar viel dan inspiratie te halen? Wij spraken met experts uit drie landen die het wél goed doen: Cyprus, Estland en Australië. Hun aanpak valt niet altijd één op één te kopiëren. Maar we kunnen er wél veel van leren.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond