EPA
Volledig scherm
© EPA

Thuiszorgster trekt aan alarmbel: "Ik kan mijn werk niet veilig uitvoeren"

Een thuiszorgster uit de regio Antwerpen trekt in een open brief aan de alarmbel. Ze vindt dat ze haar werk niet veilig kan uitvoeren, omdat ze geen mondmaskers krijgt. "Wij zorgen zo al weken voor gevaar. Gevaar voor onze cliënten, voor onszelf en voor ons gezin", klinkt het. Bij Ferm, de vroegere Landelijke Thuiszorg, garanderen ze dat de mondmaskers eraan komen.

15 reacties

 • Jacky Vanderplas

  1 jaar geleden
  Wij zijn er klaar voor! En heeft (dokter)de block zich veilig afgesloten van de wereld en corrona. Inplaats haar schort aantrekt en zij zich ten dienste stelt van zieken en hulpverleners en mee in de linie zet. Ondertussen komt het virus met ladingen binnen op luchthaven zonder testen zonder quarantaine .ik woon momenteel in een land waar enkel de bewoners nog binnen mogen en dirrect in quarantaine gaan ged 14 dagen .iedereen gedraagd zich gedisiplineerd en hulpvol voor ons,oudere buren.
 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  Begrijp ook niet waarom men de 5 miljoen niet verdelen kan onder al het verplegend personeel, zeker als men weet dat er nog 6 miljoen maskers extra komen.
 • Yvan Lissens

  1 jaar geleden
  Jorge: In de supermarkt, waar ik ga winkelen, hebben ze doorzichtige schermen geplaatst tussen de kassier en de klant. Lijkt me heel wat effectiever dan mondmaskers.
 • Gino Sinnesael

  1 jaar geleden
  "Mondmaskers dragen om jezelf te beschermen tegen het coronavirus, heeft weinig zin. Enkel voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus en voor zorgpersoneel heeft het gebruik van zo’n masker wel zin" aldus de virologen. Waarom worden er dan massaal besteld "voor de bevolking", met fraude tot gevolg? Waarom was er geen stich voor de zorgverstrekkers? De crisis "onder controle"? Kotblijvers zijn de slimste!
 • Pascale Simmonds

  1 jaar geleden
  Iedereen die door zijn werk met meerdere mensen in contact komt, heeft recht op bescherming ! Als de werkgever dit niet kan geven,heeft men het recht om werk te weigeren.
 1. Angela Merkel in quarantaine - 651 nieuwe doden in Italië - miljoenen mondmaskers onderweg naar België

  Angela Merkel in quarantai­ne - 651 nieuwe doden in Italië - miljoenen mondmas­kers onderweg naar België

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel is uit voorzorg in thuisisolatie geplaatst. Merkel kwam in contact met een arts die positief heeft getest op het coronavirus. Bij ons zijn er de voorbije 24 uur opnieuw 355 mensen in het ziekenhuis opgenomen met het coronavirus, 290 mensen liggen nu op intensieve zorgen. Er zijn ook acht mensen overleden. Ook in een woonzorgcentrum in Sint-Pauwels zijn verschillende besmettingen vastgesteld. Particulieren en bedrijven kunnen ondertussen beroep doen op een reeks extra steunmaatregelen als ze in moeilijkheden komen, kondigde minister van Financiën Alexander De Croo vanmiddag aan. In Italië tot slot vielen in 24 uur tijd 651 nieuwe doden. Herlees hier het verloop van alle ontwikkelingen van zondag.