François Verhaegen (86) en Josephine Trauwkens (86) moeten hun kaartvrienden nu al een jaar lang missen.
Volledig scherm
PREMIUM
François Verhaegen (86) en Josephine Trauwkens (86) moeten hun kaartvrienden nu al een jaar lang missen. © Photo News

Thuiswonende 85-plussers zijn volgende die ‘rijk der vrijheid’ al kunnen ruiken: “We zagen onze kaartvrienden al een jaar niet meer”

Zo'n 33.000 uitnodigingsbrieven voor 85-plussers gaan op de post, en daarmee is er een nieuwe groep voor wie het ‘rijk der vrijheid’ nu wel heel dichtbij komt. Vanaf 15 maart zouden ze naar de vaccinatiecentra mogen. “Wie niet reageert, zal een telefoontje krijgen met de vraag wat er scheelt. De centra bieden oplossingen voor wie niet op hulp van familie of buren kan rekenen.”

24 reacties

 • Martin de Kok

  2 maanden geleden
  Lisette Nelissen en Frans Roosen,is heel mooi verwoord want bij sommige hier zijn we echt niet meer van tel terwijl zij nog een heel leven voor de boeg hebben egoïsme ten top.
 • Jan Schrauwen

  2 maanden geleden
  Moeten medewerkers van de crèche en het onderwijspersoneel niet prioritair gevaccineerd worden ? Zij staan ook elke dag in de vuurlijn, allez mr Weyts dat je daar niet voor gegaan ben. Ben zelf 65+ maar vind hen belangrijker
 • Mi Janssens

  2 maanden geleden
  Dit hangt af van waar je woont want er zijn niet veel vaccins en in sommige gemeenten werken tegen anderen hebben het gegeven aan jan en alleman zelfs zangers en jongeren.
 • Patrick Moorthamer

  2 maanden geleden
  Deze groep had voorang moeten krijgen voor de zorgsector tot de 65 +. Wat voor geklungel is mij dat allemaal die gasten moeten dan een land leiden.
 • LUC BLANCKAERT

  2 maanden geleden
  Hopelijk kunnen we zen reizen
 1. 5 jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter
  Antwerpen

  5 jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter

  Vier jaar had het parket geëist tegen verdachte Mike G. (24) omdat hij in september vorig jaar had geprobeerd met een gekaapte helikopter zijn echtgenote Kristel A. (27) te bevrijden uit de gevangenis Berkendael in Vorst. De Antwerpse correctionele rechtbank achtte dat blijkbaar niet voldoende voor de ernstige feiten en verhoogde de uiteindelijke straf naar vijf jaar cel. “De verdachten gebruikten in de helikopter geweld en bedreigden de pilote door drie pistolen tegen haar hoofd te zetten.”
 1. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven

 2. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje