Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

Thuiswerk, cafés gesloten, avondklok en toch pak meer verkeersdoden

Ondanks alle thuiswerk dat ons vele autoritten bespaarde. Ondanks de horeca die vele maanden dicht was. Ondanks de avondklok die iedereen 's nachts veilig thuishield. Ondanks dat alles stierven in de eerste zes maanden van 2021 in Vlaanderen 109 mensen op de weg - het hoogste aantal verkeersdoden in de voorbije 5 jaar. De roep naar meer investeringen in onze verkeersveiligheid klinkt luider dan ooit.

40 reacties

 • Wendy Cortens

  2 maanden geleden
  Doden zijn er altijd te veel, maar wordt er nu ook niet vergeleken met een 2020 periode waarin deels essentiële verplaatsingen verboden waren? Aantal doden 30 dagen (2018=678, 2019=644, 2020=499,-22,5%) waarvan doden ter plaatse (2019=481, 2020=375, -22,0%)? Daarnaast zijn er nu dagelijks(!) x-aantal Covid-19 doden waar dan precies weer niemand meer van opkijkt...? En hoe meer inwoners/bestuurders/speedpedelecs,...?
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Wegpiraat is een plaag...maar al die bangerikken die zelfs de maximal toegelaten snelheid niet durven rijden(zelfs 40 in een zone 70 komt steeds vaker voor) en zo ander chauffeurs hinderen en ergeren mogen OOK eens aangepakt worden, maarja dat is het juiste kiesvee van de trados natuurlijk.
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Het ligt meestal niet aan de wegen en verkeerstekens maar aan de chauffeurs zelf.
 • Rik Nelles

  2 maanden geleden
  Blijkbaar hier veel voertuigbestuurders die denken dat het hele verkeer moet draaien zoals zijzelf het zelf graag hebben.
 • Paul Janssens

  2 maanden geleden
  Veel te weinig snelheidscontroles,plaatselijke politie hier zit binnen hele dagen te keuvelen,ik hou mij aan de opgelegde snelheid en gegarandeerd een bumperklever(dikwijls jonge vrouwen) achter mij. Politie moet heel de tijd op straat en zo zichtbaar zijn.Ook ons wegennet is in barslechte toestand,wat doen massa s ambtenaren hele dagen ?
 1. Moeten we binnenkort opnieuw maskers dragen nu de coronacijfers weer sterk stijgen? “Politiek wil regels niet te snel en te vaak veranderen”
  Play
  92

  Moeten we binnenkort opnieuw maskers dragen nu de coronacij­fers weer sterk stijgen? “Politiek wil regels niet te snel en te vaak veranderen”

  Met gemiddeld meer dan 3.000 besmettingen per dag gaan de coronacijfers in ons land opnieuw fors de hoogte in. “We mogen de cijfers best niet te fel laten oplopen”, zei biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) vanochtend aan HLN LIVE. Hij wees op het belang van ventilatie, maar werpt ook het Covid Safe Ticket op als mogelijke bescherming én vindt dat we ons mondmasker nog niet moeten weggooien. Hebben ze daar oren naar in de politiek?
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 1. Hoogste aantal dodelijke verkeersslachtoffers sinds 2016: drie families getuigen over hun verlies
  PREMIUM

  Hoogste aantal dodelijke verkeers­slacht­of­fers sinds 2016: drie families getuigen over hun verlies

  Op zes maanden tijd stierven 109 mensen in het verkeer, het hoogste aantal in vijf jaar. Maar 109 doden betekent ook 109 families die hun geliefde nooit meer zullen terugzien. Drie families getuigen over die vreselijke dag waarop ze hun geliefde verloren en de leegte die achterblijft na het verkeersongeval. “Het eerste dat die chauffeur zei toen hij uitstapte was: ‘Ik heb er niks mee te maken’. Als ik hem ooit tegenkom, ik zou me niet kunnen beheersen”, zegt een nabestaande.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.