Alain Maron (Ecolo/Brussel), Marie-Christine Marghem (MR/federaal), Philippe Henry (Ecolo/Wallonië) en Zuhal Demir (N-VA/Vlaanderen).
Volledig scherm
Alain Maron (Ecolo/Brussel), Marie-Christine Marghem (MR/federaal), Philippe Henry (Ecolo/Wallonië) en Zuhal Demir (N-VA/Vlaanderen). © BELGA

This must be Belgium: vier ministers bikkelen in Madrid over klimaatplan

Op de top in Madrid hebben de vier Belgische klimaatministers gisteren urenlang vergaderd over de samenvoeging van hun verschillende klimaatplannen. Zonder succes. Vooral Vlaanderen wordt geviseerd.

185 reacties

 • Serge de doncker

  2 jaar geleden
  Het is tijd dat we uit die EUROPESE dictatuur stappen en ons eigen land in handen nemen. Wat voor zin heeft het dat Europa ons iets opgelegd als we het dan niet kunnen nastreven moeten we boetes betalen wat het land nog meer naar de afgrond duwt!? AUB ministers zie dat nu toch eens in? STAP UIT EUROPA! BELGIXIT
 • Ronny Ooijen

  2 jaar geleden
  jack vandenhende, wat hebben die transfers met het milieuplan te maken? Kunnen we dan het smeergeld dat N(V)-Blabla ontvangen heeft ook hiervoor gebruiken? Dat heeft er overigens ook niks mee te maken. Gaat Bart De Wever nog altijd 1 miljard euro pikken bij de belastingbetalers die "op de parking" wonen om zijn 18 groene prestige projecten te bekostigen? Eigen volk bestelen is wel prima in uw ogen?
 • Chris Verberne

  2 jaar geleden
  Voor de N-VA is het klimaat gewoon geen prioriteit. Vlaanderen scoort ontzettend slecht op klimaatbeleid. Jobs, jobs en de economie dat is de bliksemafleider om het Vlaamse wanbeleid te verdoezelen. Wallonië en Brussel mogen niet toegeven en moeten van Vlaanderen meer inspanningen EISEN! Het huidige Belgische model werkt inderdaad niet meer, één oplossing : enkel nog één federaal België. Dan komt er pas echt veel geld vrij voor een goed klimaatplan.
 • jack vandenhende

  2 jaar geleden
  Vlaanderen moet maar één ding doen , de transfers onmiddellijk stoppen en het geld voor eigen doeleinde gebruiken , zoals het milieuplan . En dan is er nog een arrogante groene kikker die durft te beweren dat Vlaanderen overal gaat schooien , terwijl Vlaanderen de rest België onderhout en in leven houd , de groene en linkse hypocrisie kent werkelijk geen grenzen .
 • Luc Matte

  2 jaar geleden
  De Noordzee staat vol windmolens maar die worden niet als Vlaamse beschoud blijkbaar.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Jambon verdedigt Vlaams klimaatplan tegen forse kritiek van oppositie: “Uw plan is broddelwerk”

  Jambon verdedigt Vlaams klimaat­plan tegen forse kritiek van oppositie: “Uw plan is broddel­werk”

  De verzamelde oppositie heeft vandaag in het Vlaams Parlement forse kritiek geleverd op het energie- en klimaatplan dat de Vlaamse regering maandag heeft goedgekeurd. Voor de linkse oppositiepartijen Groen, sp.a en PVDA zijn de plannen ruim onvoldoende. Volgens Vlaams Belang gaan de plannen dan weer te ver en loopt minister-president Jan Jambon "de klimaatlobby achterna". Jambon zelf houdt vol dat de Vlaamse plannen "ambitieus, haalbaar en betaalbaar" zijn.
 1. Kyra Gantois komt nog één keer terug op vertrek bij Youth For Climate: “Tussen Anuna en mij komt het nooit meer goed, vrees ik”
  PREMIUM

  Kyra Gantois komt nog één keer terug op vertrek bij Youth For Climate: “Tussen Anuna en mij komt het nooit meer goed, vrees ik”

  “What do we want? Climate justice! When do we want it? Now!” De acties van misnoegde klimaatjongeren beheersten het voorbije jaar nagenoeg álle nieuwsbulletins. In onze eindejaarsreeks ‘De 19 van 19 uit Antwerpen’ maken we met Kyra Gantois, bezieler van Youth For Climate (YFC), de balans op van een bewogen jaar. Een gesprek over de strijd voor het klimaat, haar veelbesproken vertrek bij YFC én de twist met toenmalig ‘partner in crime’ Anuna De Wever.
 2. Europees klimaatcommissaris niet onder de indruk van Vlaams klimaatplan

  Europees klimaatcom­mis­sa­ris niet onder de indruk van Vlaams klimaat­plan

  “Alle lidstaten van de Europese Unie hebben de klimaatdoelstellingen van Parijs onderschreven en moeten nationale plannen maken om die doelstellingen te realiseren. Dat geldt ook voor België en Vlaanderen", zo reageerde vicevoorzitter Frans Timmermans vandaag op de Vlaamse klimaatplannen. “Niet het aantal luchtkastelen telt, wel het aantal geïsoleerde woningen", reageerde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) al snel.
 3. Operatie Sky: 2.000 verdachten ontmaskerd na kraak misdaadtelefoons. “Nog 800 medewerkers nodig om overige berichten te kunnen analyseren.”
  Antwerpen

  Operatie Sky: 2.000 verdachten ontmaskerd na kraak misdaadte­le­foons. “Nog 800 medewer­kers nodig om overige berichten te kunnen analyseren.”

  Er zijn in België al 2.000 verdachten ontmaskerd dankzij de kraak van de telefoons van het merk Sky ECC. Dat heeft het federaal parket laten weten. Ook kon al 32,5 miljoen euro geconfisqueerd worden en werden 192 nieuwe strafonderzoeken opgestart aan de hand van de berichten. “We zullen nog 800 medewerkers nodig hebben om de komende 2 jaar de rest van de berichten te kunnen analyseren.”