Thibault Georgin.
Volledig scherm
Thibault Georgin. © rv voor detour

Thibaut Georgin wordt nieuwe NMBS-voorzitter

Ecolo benoemt Thibaut Georgin tot nieuwe voorzitter van spoorwegmaatschappij NMBS. Dat weet De Tijd en wordt bevestigd door het kabinet van minister van Mobiliteit Georges Gilkinet. Georgin vervangt Jean-Claude Fontinoy, die een MR-stempel had.

1 reactie

 • Frans Faes

  10 maanden geleden
  Het spoor wordt Groen, de reizigers zullen de treinen van nu af zelf moeten duwen. Dat het een Franstalige is daarover valt blijkbaar niemand. Dit terwijl het spoornetwerk in Vlaanderen belangrijker is. Viva de vivaldibelgique.
 1. Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overlevering aan België
  Play

  Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overleve­ring aan België

  Uit het politieonderzoek blijkt dat Dave De Kock in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari omstreeks middernacht aankwam in de Nederlandse provincie Zeeland. De Kock liet het lichaam van de 4-jarige Dean Verberckmoes zaterdag al achter in duingebied, zo bericht de Nederlandse politie. De politie is op zoek naar camerabeelden die kunnen duidelijk maken of Dean in de auto van De Kock zat. De Kock verzet zich tegen zijn overlevering aan ons land.
 1. Vakbond: “Directie Makro doet nieuws over verkoop af als fake news en weigert overleg”

  Vakbond: “Directie Makro doet nieuws over verkoop af als fake news en weigert overleg”

  Bij supermarktgroep Makro verkeren de vakbonden nog altijd in het ongewisse over een eventuele verkoop van de Belgische Makro- en Metro-filialen door het Duitse moederbedrijf. De krant ‘De Tijd’ schreef woensdag dat de distributiegroep werk maakt van de verkoop van haar Belgische tak, maar volgens de bonden ontkent de directie dat. Tegelijk kregen ze wel signalen dat het nieuws zou kloppen.
 2. Buurt doet wanhopige oproep voor vermiste... gans Charles: “Mijn zoontje begon te huilen toen hij het nieuws vernam”
  Oostkamp/Sint-Michiels

  Buurt doet wanhopige oproep voor vermiste... gans Charles: “Mijn zoontje begon te huilen toen hij het nieuws vernam”

  “Normaal staat Charles ons altijd op te wachten, maar nu is het hier enorm stil.” De buurtbewoners van de visvijver langs de Sint-Michielsestraat, op de grens van Sint-Michiels en Oostkamp, hebben een opvallend opsporingsbericht verspreid. De tamme gans die al 25 jaar in hun buurt leeft, blijkt plots verdwenen. “Iemand moet hem meegenomen hebben, maar wie?”, zegt Riwke Dupont.
 3. De impact van strengere voorwaarden: pak minder kleuters mag rechtstreeks door naar lagere school

  De impact van strengere voorwaar­den: pak minder kleuters mag recht­streeks door naar lagere school

  Het aantal vijfjarige kleuters dat voldoende aanwezig was in de Nederlandstalige kleuterscholen om rechtstreeks door te mogen naar de lagere school is vorig schooljaar sterk gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen. Een en ander heeft te maken met de strengere voorwaarden die ingevoerd werden met de leerplicht voor vijfjarigen. Ouders hielden door de coronacrisis hun kind allicht sneller thuis, reageert Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).