Theo Francken. Het N-VA-Kamerlid verliest ook drie maanden lang 20 procent van zijn parlementaire vergoeding.
Volledig scherm
Theo Francken. Het N-VA-Kamerlid verliest ook drie maanden lang 20 procent van zijn parlementaire vergoeding. © Photo News

Theo Francken wordt tijdelijk geweerd uit geheime Kamercommissies na tweet met gevoelige info: “Dit slaat alles”

Theo Francken wordt voor de rest van het parlementaire jaar geweerd uit Kamercommissies waarop de geheimhoudingsplicht van toepassing is. Dat heeft Kamervoorzitster Eliane Tillieux (PS) donderdagavond aangekondigd. Een onvoorzichtige tweet van het N-VA-Kamerlid ligt aan de basis van die sanctie. Francken reageert misnoegd: “Deze meerderheid grijpt elke kans om mij en mijn partij in diskrediet te brengen, maar dit slaat echt alles”, zegt hij.

112 reacties

 • Walter De Vuyst

  1 maand geleden
  Met mensen die niet te vertrouwen zijn wint men geen oorlog . De geschiedenis herhaalt zich .
 • HUGO COOLSAET

  1 maand geleden
  Zijn er gelijkaardige precedenten waarbij de betrokken politieker niet werd gesanctioneerd?
 • paul van de velde

  1 maand geleden
  Hij had zijne franken teut maar moeten houden. Als je in de prive zo iets moest doen op staande voet buiten en zonder wedde en kan je nog niet gaan doppen ook. Maar dank zij de zelfbediening blijven ze maar lekker zitten. Hij zal gene drogen boterham eten hoor.
 • Geert jonckheere

  1 maand geleden
  Nochtans is Theo een absoluut stemmenkanon. Jammer dat hij niet goed genoeg omkaderd is om dergelijke putjes in de weg te detecteren. Met de juiste omkadering was hij al lang aan de top geraakt. Wat een zonde.
 • Marc Van Leeuwen

  1 maand geleden
  Als je zwijgplicht hebt en je bent er mee akkoord, dan moet je je daar aan houden. Zwak om de roddeltante te zijn en voor iets onbenulligs. Als het nu belangrijk was geweest in ´s lands belang, en je dat niet kan verzwijgen, dan oké, maar dat was het niet. Francken moet zich ook niet profileren als flamingant, want hij zit al jaren i/d Vlaamse regering en voorheen i/d federale en was bevoegd en hij keurde het Marakeshpact goed e/d massa immigratie ging gewoon door + corruptie met asielaanvragen!