Archiefbeeld. Melikan Kucam samen met Theo Francken tijdens Chaldeeuwse/Assysrische paasmis in Sint-Pieters-en-Paulus-kerk te Mechelen. (2017)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Melikan Kucam samen met Theo Francken tijdens Chaldeeuwse/Assysrische paasmis in Sint-Pieters-en-Paulus-kerk te Mechelen. (2017) © ID/Gil Plaquet

Theo Francken ontkent dat hij Kamer om de tuin leidde over Kucam: “Altijd in eer en geweten gehandeld”

"Genegeerde dreigmails en concrete tips van betrouwbare (ex-)partijgenoten, kennis van door Kucam gevraagde borgsommen en onwaarheden in het parlement. Politieverhoren en telefoontaps ont­hullen de ware rol van Theo Francken (N-VA) en zijn kabinet bij de fraude met humanitaire visa." Dat schrijft De Standaard op basis van eigen onderzoek. Francken geeft toe dat hij een politieke verantwoordelijkheid draagt, maar ontkent met klem dat hij het parlement om de tuin heeft geleid. “Ik heb altijd in eer en geweten gehandeld”, benadrukt hij in een interview op Radio 1. 

226 reacties

 • Dominiek Catry

  1 maand geleden
  Wie gelooft nu nog de NVA , Open Vld en CD& V na hun boerenbedrog met de zonnepanelen .
 • Fientje Goderie

  1 maand geleden
  Het vastgoedclubje zal nog drastisch slinken en de overige uitspraken van BDW doen de das om bij de partij en gaan nog veel meer stemmen kosten. Enkel in de lokale besturen zit de nva nog verstrengeld maar dat zal ook in hoedanigheid afnemen .Een partij die sinds begin de leugens en beloftes hebben opgestapeld en de mensen verarmd ,maar wel meer dan 10 miljoen aan partij subsidie op hun conto krijgt !
 • raf peeters

  1 maand geleden
  Opstappen zoals voorbeeld momenteel in Nederland.Wie geloofd die dat ie van niks wist,'t is zijn verantwoordelijkheid en heeft verzaakt de aantijgingen en seintjes te controleren.
 • Paul Van Heurck

  1 maand geleden
  De nva heeft in al die jaren de mensen belogen en bedrogen en zie maar na de schandalen met Jambon die nog lekker op zijn postje zit.
 • karel dillen

  1 maand geleden
  eric leysen ik denk dat die boomerang in 2024 vooral nva vol in het gelaat zal treffen, laat VB ze maar verder rustig oppeuzelen in de oppositie
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna

 2. Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag
  Play
  Liefde voor Muziek

  Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag