Theo Franken (N-VA) en Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
Theo Franken (N-VA) en Sammy Mahdi (CD&V). © Photonews

Theo Francken: “Mahdi geeft verkeerd signaal door niet in beroep te gaan tegen Soedanarrest”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) geeft het verkeerde signaal door niet in beroep te gaan tegen de veroordeling van ons land door het Europees Hof voor de Rechten van de Mensen voor de uitwijzing van een Soedanees die hier illegaal verbleef, nu drie jaar geleden. Dat vindt Kamerlid Theo Francken (N-VA), die destijds staatssecretaris voor Asiel en Migratie was.

6 reacties

 • Anoniem

  1 maand geleden
  Ze sturen eerst een minderjarige, die krijgt uiteindelijk asiel, en dan gezinshereniging, de hele familie komt dan over. Het programma op Canvas Vijf jaar hier, bewijst het.
 • Marcel Willems

  2 maanden geleden
  Ik sprak met een asielzoeker uit Syrie en die zi eerlijk dat hij terug wilde naar huis waaar hij alles moet heropbouwen ,als het er veilig was .Was een hooggeschoold iemand en voelde zich hier als uitschot behandeld ..Kreeg geen enkele eerlijke kans ondanks zijn talenkennis ..Ik denk dat velen dat zouden willlen doen .
 • Steve Verwimp

  2 maanden geleden
  Diegenen die onder het mom van vluchteling naar hier komen zijn in het land waar ze vandaan komen net welgesteld of zelfs rijk.Als je hoort of leest welke bedragen ze moeten betalen voor een reis naar Europa.Bedragen die ik en met mij vele Europeanen niet kunnen betalen.De echte sukkelaar blijft waar hij is omdat hij/zij het geld niet heeft.Ik denk dat bij deze staatssecretaris de verplichte uitwijzingen nihil zullen zijn en dat hij het welkomscomité voor asielzoekers zal zijn.
 • Ronald Beintema

  2 maanden geleden
  Dries Dumoulin, iedere zgn. asielzoeker is door vele veilige landen gereisd! Zij hoeven hier dus geen asiel aan te vragen, maar gewoon teruggestuurd worden naar eerste veilige land waar men is doorheen gereisd! En dat is in de meeste gevallen buiten Europa!
 • Chris Peetermans

  2 maanden geleden
  Beste DriesKijk eens naar de documentaire For Sama, en je zakt in de grond van schaamte hoe wij Europeanen Syriërs behandelen. 
 1. LEZERSBRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”
  PREMIUM

  LEZERS­BRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”

  Zoals beloofd kwam Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) met een compensatie voor de eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter. “Maar de situatie is unfair tegenover de rest van het land”, vindt lezer Steven De Cleer die haar een open brief schreef. “In Wallonië hebben prosumenten de vrije keuze tussen een terugdraaiende meter en een bidirectionele meter. Wie voor die laatste optie kiest zal nooit meer moeten betalen dan het prosumententarief. Bovendien moet er voor 2020 én 2021 er in Wallonië zelfs geen prosumentenvergoeding te worden betaald.“ Lees de lezersbrief hieronder integraal.
 2. Motivatiepsycholoog over aanpak Overlegcomité: “Perspectief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Motivatie­psy­cho­loog over aanpak Overlegco­mité: “Perspec­tief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Op het Overlegcomité is voorzichtig perspectief geboden voor onder meer kappers en vakantieparken. Als de cijfers op 5 februari laag genoeg zijn, mogen ze mogelijk vanaf 13 februari heropenen. "Het is goed dat er perspectief geboden wordt, maar ergens schuilt daar ook gevaar in", zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent), die ook deel uitmaakt van de GEMS, de expertengroep die de regering advies geeft.
 1. HET DEBAT. Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Dit is jullie mening

  Enkele uren na onze debatvraag zijn we wat ingehaald door de actualitet. Zoals verwacht heeft het Overlegcomité beslist om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. Het reisverbod geldt van 27 januari tot 1 maart. Grensarbeiders en zakenreizen krijgen een uitzondering. In onze bijhorende poll - met zo'n 11.350 deelnemers - staat 74% van de deelnemers achter een reisverbod, 26% is tegen. In de reacties valt een zelfde teneur op.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel