Theo Francken is in De Zondag lovend over de eerste ambtstermijn van Donald Trump.
Volledig scherm
Theo Francken is in De Zondag lovend over de eerste ambtstermijn van Donald Trump. © Belga/AP

Theo Francken looft Donald Trump: “Manier waarop hij aan politiek doet, is slim”

PolitiekDe Amerikaanse president Donald Trump heeft er een goede eerste ambtstermijn op zitten. Dat zegt Theo Francken (N-VA) in De Zondag. Volgens de krant is hij daarmee een uitzondering in de Belgische politiek. “Trump staat aan de kant van de kleine man, van het volk. De mensen hebben dat graag.” 

285 reacties

 • Leo Duym

  2 jaar geleden
  Francken zegt: Wie vandaag die brief bekijkt, zal zien dat hij best veel gerealiseerd heeft. Trump doet wat hij belooft.”--- Klopt! Wat merkwaardig en veelzeggend is, is dat Francken de naam Dewever niet laat vallen. Dit interview schept immers de gelegenheid om naar zijn partijvoorzitter te wijzen en hem dezelfde kwaliteiten als Trump toe te bedelen. Wellicht weet Francken wel dat hij zich belachelijk zou maken door te zeggen dat Dewever doet wat hij beloofd heeft.
 • HUGO COOLSAET

  2 jaar geleden
  Zijn successen: 1. de muur met Mexico is er nog altijd niet 2. De belastingvermindering voor bedrijven is verworven, maar is niet gedekt door andere inkomsten dus verhoging staatschuld 3. Belastingvermindering voor particulieren tot 2020, niet gedekt door andere inkomsten dus ook verhoging staatschuld die later moet afbetaald worden 4. Zoekt oorlog met Iran ipv vrede te brengen in Midden-Oosten. Conclusie: Francken waardeert andere waarden waar hij liever over zwijgt.
 • Walter Bogaerts

  2 jaar geleden
  Zeer juist Theo
 • Triene Despriet

  2 jaar geleden
  Hy is grof maar spreekt verstaanbaar. Ik ben ook pro ! Hy staat voor zijn land. Hier in Belgie worden wij misbruikt zodat ze sympathiek kunnen overkomen nr de rest vd wereld!!!
 • Hans Peter

  2 jaar geleden
  Soort zoekt soort. Beide zijn narcisten
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas