N-VA-Kamerlid Theo Francken.
Volledig scherm
N-VA-Kamerlid Theo Francken. © Photo News

Theo Francken: "In 2024 groot akkoord nodig om stap richting confederalisme te zetten”

"In 2024 moet er een groot akkoord komen. Dat is nodig om de stap naar het confederalisme te zetten.” Dat heeft N-VA-Kamerlid Theo Francken woensdag gezegd in het VRT-radioprogramma ‘De Ochtend’.

23 reacties

 • Gunter Nuyens

  2 maanden geleden
  Nog één regering in België in 2024, zou een goede besparing zijn. Het beste en het mooiste land van de wereld mogen zij niet kapot maken!!!
 • Frederick Timmerman

  2 maanden geleden
  Ik denk het niet!
 • Patrick Verbelen

  3 maanden geleden
  Confederalisme is voor de NVA een middel om nog meer macht te krijgen. Voor ons betekend dat nog meer belastingen, terwijl de afbraak gewoon zal verder gaan, dit is namelijk het specialisme van de NVA. Waarom zouden wij burgers daarin willen mee gaan, meer gaan betalen om nog minder dan nu terug te krijgen. Gelukkig zijn er nog de walen die af en toe op de rem gaan staan of we waren helemaal overgeleverd aan dit clubje narcisten. BDW zei ooit iedereen zal 100 € meer verdienen, ik wacht nog.
 • GILBERT MEYNS

  3 maanden geleden
  beste Theo, ik versta dat je na al de commotie in de belangstelling wil komen, 't is nu geen tijd om aan populisme te doen, 'vaccins eerst'
 • Paul Boutsen

  3 maanden geleden
  Sorry Theo: wat hebben jullie van de Vlamingen het afgelopen jaar al allemaal afgepakt, buiten de coronamaatregelen om? De woonbonus, de prijsverhoging op de energiefactuur door meer subsidies aan windmolens, de zonnepaneel houders zwaar bestraft, de prijs van de verkeersbelastingen opgedreven, de transferts nog verhoogd...Laat maar zo Vlaanderen pest de Vlaming al genoeg en NVA werkt er heel goed aan mee!
 1. Politicoloog Dave Sinardet over zaak-Heeren: “Dit straalt negatief af op CD&V, en op de politiek in het algemeen”
  Play

  Politico­loog Dave Sinardet over zaak-Hee­ren: “Dit straalt negatief af op CD&V, en op de politiek in het algemeen”

  Volstaan de excuses en de (tijdelijke) stap opzij van burgemeester Veerle Heeren? Volgens politicoloog Dave Sinardet moet die mea culpa zorgen dat de situatie bekoelt: “Veerle Heeren zelf en haar coalitiepartners hopen nu dat dit uit de aandacht verdwijnt. Dat zal wellicht ook wel. Tenzij verder onderzoek nieuwe revelaties aan het licht brengt.” Maar de hele affaire straalt wel negatief af op CD&V en op de politiek in het algemeen, aldus Sinardet. “Het versterkt een bepaald beeld dat mensen hebben van politici als sjoemelaars die hun macht misbruiken.”
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op