Brandweermannen op militair domein in Brecht.
Volledig scherm
Brandweermannen op militair domein in Brecht. © Photo News

The day after na brand Groot Schietveld: “Schade zo groot omdat blussen op schietveld zelf niet kon. Te gevaarlijk met al die munitie”

Op het militair domein van Brecht zijn afgelopen nacht vijftig brandweermannen paraat gebleven na de zware brand van vrijdag. Dat meldt Dieter Wouters, de burgemeester van Wuustwezel. De brandweer blijft op het terrein tot aan de eerstvolgende regenbui. Maar liefst 500 hectare aan natuurgebied is in rook opgegaan. De brand brak vrijdag uit na schietoefeningen van rekruten.

48 reacties

 • louis reinquin

  2 jaar geleden
  Ontzettend spijtig natuurlijk en iemands verantwoordelijkheid. Wat men nu moet doen D&H deskundigen. In de eerste plaats daar wegblijven. Laat de natuur zijn gang gaan en gaat volgend jaar in augustus nog eens kijken. Men zal zien dat de natuur zijn eigen wel geregeld heeft. En blijf overal met uw handen van af. De hei werd indertijd toch ook afgebrand door mensenhand. 't Was weer een schoon spektakel in het Vl. parlement De deskundigheid droop er van af.
 • Stephaan Van den Broeck

  2 jaar geleden
  Van 1983 tot 2018 werkte ik bijna dagelijks op het schietveld van Brasschaat en ik heb er vele brandjes helpen blussen. Maar toen besliste de legertop dat onze eenheid niet meer belangrijk was, 300+ personeel werd naar andere eenheden gemuteerd, er bleef nog 30 man over. Het schietveld werf niet meer onderhouden, de natuur nam het weer over en daarom is de brand zo uit de hand gelopen. Aan de groenen, dit is een militair schietveld en het moet aldus onderhouden worden.
 • gustaaf carpels

  2 jaar geleden
  Tja op dat stuk zal de munitie wel ontploft zijn zeker
 • James Bootsgezel

  2 jaar geleden
  oude diesel wagens mogen niet in de stad , maar laat anders wa schietoefeningen doorgaan in de natuur die al weken droog staat ! en juist die dag dat de brandweerwagen van het leger in onderhoud zijn... kan het nog lomper ?
 • Paul van de velde

  2 jaar geleden
  Binnen twee jaar ziet men niets meer van de brand en is alles terug groen. Fauna en flora herstellen zich vlug.