Brandweermannen op militair domein in Brecht.
Volledig scherm
Brandweermannen op militair domein in Brecht. © Photo News

The day after na brand Groot Schietveld: “Schade zo groot omdat blussen op schietveld zelf niet kon. Te gevaarlijk met al die munitie”

Op het militair domein van Brecht zijn afgelopen nacht vijftig brandweermannen paraat gebleven na de zware brand van vrijdag. Dat meldt Dieter Wouters, de burgemeester van Wuustwezel. De brandweer blijft op het terrein tot aan de eerstvolgende regenbui. Maar liefst 500 hectare aan natuurgebied is in rook opgegaan. De brand brak vrijdag uit na schietoefeningen van rekruten.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Schietcommandant over natuurbrand in Brecht: “Logisch dat wij daar schieten, maar deze gevolgen zijn niet logisch”
  PREMIUM
  Brecht/Brasschaat/Wuustwezel

  Schietcom­man­dant over natuur­brand in Brecht: “Logisch dat wij daar schieten, maar deze gevolgen zijn niet logisch”

  Het leger krijgt heel wat kritiek vanwege de forse natuurbrand op het militair domein en het natuurgebied Groot Schietveld in Brecht, aangezien die ontstond na schietoefeningen. Patrick Mestdagh, plaatscommandant Brasschaat en korpscommandant Brasschaats Bataljon Artillerie, erkent dat er een reële kans is dat de militaire oefeningen effectief de oorzaak zijn van het vuur. “Al hebben dezelfde oefenomstandigheden als vrijdag voorheen nog nooit problemen gegeven.”
 1. Afgelopen 25 jaar al 10-tallen hectare Brechts natuurgebied in rook opgegaan, ook door schietoefeningen
  Brecht/Wuustwezel

  Afgelopen 25 jaar al 10-tallen hectare Brechts natuurge­bied in rook opgegaan, ook door schietoefe­nin­gen

  De zware brand op het militair domein en natuurgebied Groot Schietveld op de grens van Brecht, Brasschaat en Wuustwezel heeft al honderden hectaren in as gelegd. Al is het niet de eerste keer dat vuur ontstaan na schietoefeningen stukken van de heide verwoest. Wij geven een overzicht van eerdere voorvallen uit de afgelopen 25 jaar met als rode draad... schieten.