Volledig scherm
© BELGA

Tests boven Antwerpse haven met drones die kunnen inspecteren en bewaken

De bedrijven Orange en Rombit gaan samenwerken met het Vlaamse digitaalonderzoekscentrum iMinds om de inzet van drones te testen boven de haven van Antwerpen. Het zogenaamde AGILE-project zou gebruikmaken van erg snelle dataverbindingen en moeten leiden tot een internet-of-thingsplatform, bedoeld voor bedrijven en ondernemers. Al weerklinken ook een aantal controlemogelijkheden voor bijvoorbeeld overheden.

 1. Huisarts slaakt noodkreet: “Wij zijn ook mensen, en volledig uitgeblust”

  Huisarts slaakt noodkreet: “Wij zijn ook mensen, en volledig uitgeblust”

  Catherine Politis voelt zich “doodmoe” en “coronaziek”. De huisarts uit Heusden-Zolder trekt in de Artsenkrant aan de alarmbel. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar de overheid die te veel taken naar de huisarts blijft doorschuiven. “We zijn oktober en er is gewoon niéts veranderd. Op zeven maanden tijd staat er niets op punt”, schrijft ze. Ze klaagt ook dat ze momenteel de tijd en energie niet heeft om de vele patiënten met psychische problemen in haar praktijk te helpen.
 2. Zowat 130.000 bezoekers voor openingsweekend Sinksenfoor
  Video

  Zowat 130.000 bezoekers voor openings­week­end Sinksen­foor

  De Antwerpse Sinksenfoor heeft tijdens het openingsweekend van zaterdag tot en met maandag al zowat 130.000 bezoekers geteld, ondanks het relatief koude weer. Nieuwe attracties als de Tower, met een vrije val van 90 meter hoogte, bleken al meteen erg populair, aldus de organisatie. Ook de kraampjes met eten deden het prima, met bijvoorbeeld al ruim 100.000 verkochte smoutebollen. Over vijf weken heen wil het evenement graag meer dan een miljoen bezoekers lokken.