Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Testing, tracing en ouderen beschermen: de drie verdedigingsmuren tegen corona brokkelen pijlsnel af

Testen, tracen en beschermen van de woonzorgcentra. Dat zijn de drie verdedigingsmuren die onze overheid de voorbije maanden heeft gebouwd om ervoor te zorgen dat de tweede golf niet zoveel dodelijke slachtoffers zou maken als de eerste. Wij vroegen de cijfers op en deden een verontrustende vaststelling: al onze muren zijn pijlsnel aan het afbrokkelen.

32 reacties

 • Thomas Hamerlijnck

  3 maanden geleden
  Het gaat om de remedie : Coronaschakelaars vinden en afsnijden. Schijntoespraken, schijnbewegingen, mislukt oranje van arrogante betweterige ministers, daarvoor heb ik geen interesse. Nu ons Groot Licht toch weer lokaal wil werken : stuur die 300+ ministers en kabinetten en ook dat parlement, voor 2 weken 8 uur per dag plus overuren uit en laat hen zelf de handen aan de ploeg slaan. Niet neuten.
 • MARIO DEKENS

  3 maanden geleden
  Was het niet de toenmalige verantwoordelijk De Backer ( OVLD ) die met veel bravoure verkondigde in de media eertijds dat de testcapaciteit zou worden opgedreven naar 90.000 / dag ???? Dweilen met de kraan open hier ... een huisarts.
 • Ann Sinnaeve

  3 maanden geleden
  Hoogrisicopatiëten niet meer testen dit is DE oplossing om de curve te doen dalen. Zo zullen we kunnen zien dat hun aanpak werkt. Ik vrees dat het kalf al verdronken is. We gaan een zwarte periode tegemoet en daar hebben velen schuld aan ook de regering. Denk maar aan onze ondemocratische vorige premier. Een afscheidsfeestje geven voor 800 mensen en dan test ze positief. Een echt voorbeeld voor de bevolking. En dan begrijpen ze niet wat er aan de hand is. Man,man,man....
 • Tony Pauwels

  3 maanden geleden
  Als je de ouderen wilt beschermen, dan ga je de scholen moeten sluiten. De jongeren worden wel zelden erg ziek van het virus (gelukkig maar), maar ze zijn wel besmettelijk. De bubbel van het gezin wordt gepenetreerd,  en voila, iedereen heeft prijs. Geen wonder dat de besmettingen door het dak gaan.
 • Peter Van Den Bossche

  3 maanden geleden
  Maarten, je mag de mogelijkheden van mensen in WZC niet vergelijken met deze in de gevangenis. Mensen van 85 of 90 jaar laten communiceren zoals jij beschrijft, lukt niet als ze aftakelen. Mijn nichten hebben dit zelf ervaren. Het is niet zo zwart-wit of eenvoudig zoals jij schetst.
 1. Joodse woordvoerder: “Als besmettingscijfers echt vier keer hoger liggen moeten inwoners uit die wijken sneller vaccin krijgen”
  Play

  Joodse woordvoer­der: “Als besmet­tings­cij­fers echt vier keer hoger liggen moeten inwoners uit die wijken sneller vaccin krijgen”

  Alle inwoners uit twee Joodse wijken in Antwerpen worden opgeroepen om zich te laten testen op Covid-19. Het aantal besmettingen ligt daar de laatste dagen vier keer hoger in vergelijking met het stedelijke gemiddelde. “Als blijkt dat dat werkelijk zo is, vind ik dat die twee buurten prioriteit moeten krijgen voor de vaccinaties”, stelt Hans Knoop als woordvoerder van het Forum der Joodse organisaties bij HLN LIVE.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre