Er zal nog eens gefuifd mogen worden als vanouds in de Hasseltse discotheek, met een samenscholing op de dansvloer.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zal nog eens gefuifd mogen worden als vanouds in de Hasseltse discotheek, met een samenscholing op de dansvloer. © KOS

Testevent in Versuz met 1.500 feestvierders bestudeert speekseldruppels: hoeveel (fuif)beestjes vliegen door de lucht?

Er lang bij stilstaan is nefast voor de feestvreugde, maar hoe zit het eigenlijk met die minuscule speekseldruppeltjes die door de lucht zweven tijdens een feestje? Morgenavond in Versuz verandert de disco in het labo: ventilatieprofessor Bert Blocken (KU Leuven) gaat samen met 1.500 fuifnummers de rol van aerosolen in het nachtleven bestuderen. "Het rookkanon is slecht voor onze apparatuur, maar voor de rest: alle remmen los, graag."

2 reacties

 • Johan Janssen

  1 maand geleden
  Hoop als ze testen dat ze ook eerlijke conclusies trekken. Maar stemmen ronselen zal wel belangrijker worden.
 • Gino SINNESAEL

  1 maand geleden
  Dit noemt men weleens al smalend: "levende proefkonijnen". Alles voor de wetenschap!
 1. Gewezen militair riskeert celstraf voor munitieverzameling: “Het is niet omdat er een Jürgen Conings geweest is, dat alle militairen zo zijn”

  Gewezen militair riskeert celstraf voor munitiever­za­me­ling: “Het is niet omdat er een Jürgen Conings geweest is, dat alle militairen zo zijn”

  Een gewezen militair van 39 jaar uit Lokeren riskeert een celstraf van vijf maanden en een boete van 4.000 euro. De man heeft een verzameling van munitiepatronen, rookbommen en flitsgranaten die hij vanop het werk mee naar huis had genomen. “Ik heb een fascinatie voor wapens. Die spullen stonden decoratief thuis opgesteld. Ik zou ze nooit willen gebruiken”, meldde de man woensdag in de correctionele rechtbank.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.