Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Test Aankoop waarschuwt: “Ook andere mondmaskers mogelijk schadelijk voor gezondheid”

Consumentenorganisatie Test Aankoop waarschuwt dat niet alleen de maskers van het merk Avrox mogelijk schadelijk zijn. “Als de regering beslist om maskers uit de handel te nemen omwille van de aanwezigheid van nanozilverdeeltjes en titaniumdioxide, vragen wij ons ernstig af waarom dit niet van toepassing is op andere maskers die dezelfde bestanddelen bevatten”, klinkt het.

23 reacties

 • Freddy Sonnemans

  2 maanden geleden
  Alle kritische stemmen dienden het zwijgen opgelegd te worden. Nu zien we het resulutaat van de aanbevelingen van onze experten.
 • Joske Zeeuw

  2 maanden geleden
  Men zou denken dat er testen op de maskers waren uitgevoerd alvorens ze “uit te delen” , niet na een jaar. Hebben ze een CE label, voldoen ze aan bepaalde normen die vooropgesteld zijn. Als je blijft zoeken vind je altijd wel iets dat mogelijk niet ok is, dat geldt voor alles van een krop sla tot Noordzee vis, ah.
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Ik blijf mijn masker dragen. Na honderd keer wassen komt daar niks meer uit.
 • Jan Servaege

  2 maanden geleden
  Titaniumoxide zit toch ook in tandpasta ? Dit is dan ook vergif?
 • Françoise Ceriez

  2 maanden geleden
  Hoe ironisch? We moesten eerst gene dragen. Dan werd het aanbevolen. Dan heb je es een ( met belasting betaald) cadeau. Zij die het zwakste zijn het meest getroffen daardoor. Opnieuw imagoschade voor ons land.
 1. LEZERSBRIEF. “Ook mijn broer met Down werd toegetakeld tijdens een wandeling met zijn hondje. Maar in plaats van gerechtigheid kregen we nog een mokerslag op ons hoofd”
  75

  LEZERS­BRIEF. “Ook mijn broer met Down werd toegeta­keld. Maar in plaats van gerechtig­heid kregen we nog mokerslag op ons hoofd”

  Niemand blijft onbewogen bij de aanval op Kevin Janssen (29), een jongeman met een beperking die dinsdag zonder enige aanleiding in mekaar werd geslagen. Maar bij deze lezeres werd een oude wonde opengereten. Haar broer, die het syndroom van Down heeft, is net hetzelfde overkomen toen hij zijn dagelijkse wandeling maakte. “Hij deed een beetje raar toen hij thuiskwam maar was vooral stil. Tot het douchemoment die avond. Bleek dat mijn broer zwaar geschopt en toegetakeld was... De daders waren al gekend bij de politie voor het teisteren van de buurt”. Lees hierna haar integrale lezersbrief.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee