iStock
Volledig scherm
© iStock

Test-Aankoop waarschuwt: “Deze lippenbalsems voor kinderen bevatten schadelijke stoffen”

binnenlandUit een onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat verschillende lippenbalsems voor kinderen stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. “De stoffen zijn allesbehalve onschuldig”, zegt Simon November van Test-Aankoop op Radio 2.

3 reacties

 • Els Pauwels

  3 jaar geleden
  en nu ? als je kind ziek wordt, moet je dan een advocaat nemen en die firma aanklagen en een fixe schadevergoeding vragen zoals gebruikelijk in de USA ?
 • Jan Verstrepen

  3 jaar geleden
  En iedereen weet het en iedereen weet van waar dat vandaan komt maar dat mag je niet zeggen, geld is belangrijker dan kinderen.
 • Emi Hergersberg

  3 jaar geleden
  er is veel te weinig controle op wat verkocht wordt : gezondheid is te dikwijls ondergeschikt aan winstmakerij. Heel wat cosmetica producten bevatten schadelijke stoffen maar worden toch niet uit de handel gehaald..
 1. Directie Ryanair ziet staking in België als "minimale verstoringen”

  Directie Ryanair ziet staking in België als "minimale verstorin­gen”

  De staking van de in België gebaseerde piloten en cabinemedewerkers van Ryanair leidt slechts tot “minimale verstoringen”. Dat is het standpunt van de directie van de Ierse luchtvaartmaatschappij. “Meer dan 60 procent van het normale vliegschema van en naar de luchthaven van Charleroi en Zaventem wordt vrijdag uitgevoerd”, zegt Ryanair in een persbericht. En over het hele netwerk is vrijdag “minder dan 2 procent van de 3.000 vluchten door stakingen geïmpacteerd”.
 2. Lokale wolkbreuk zorgt voor waterellende in Oostkamp: “We durfden onze deur niet openen, maar het water buitenhouden was onmogelijk”
  Play
  Oostkamp

  Lokale wolkbreuk zorgt voor waterellen­de in Oostkamp: “We durfden onze deur niet openen, maar het water buitenhou­den was onmogelijk”

  Een korte, maar zeer krachtige wolkbreuk heeft vrijdagavond voor heel wat waterellende gezorgd in het centrum van Oostkamp. Op twintig minuten tijd viel er 45 liter water. “Zeer uitzonderlijk”, zegt burgemeester Jan De Keyser. “Het was bovendien zeer lokaal. In een deelgemeente even verderop was er niks van overlast.” In de Emiel Welvaertstraat vloekten ze het hardst. Daar liep het water enkele huizen binnen.
 1. VIDEO. Bol.com laat pakje aan voordeur achter... maar vuilnismannen zien het aan als oud papier: “Het bleef even stil aan de andere kant van de lijn”
  Play
  Halle

  VIDEO. Bol.com laat pakje aan voordeur achter... maar vuilnisman­nen zien het aan als oud papier: “Het bleef even stil aan de andere kant van de lijn”

  We hebben met z'n allen ongetwijfeld al massa’s pakjes laten leveren door Bol.com. Ben je niet thuis? Dan laten ze het meestal op een veilige plek achter of mag je er nadien om bij het postkantoor. Maar in sommige gevallen laten ze het pakje gewoon voor de deur achter. Dan heb je pech wanneer het gestolen wordt... Wat is er erger dan dat? Wat dacht je hiervan: je pakje wordt opgehaald door de vuilnismannen die papier komen rondhalen.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.