Test-Aankoop wordt overspoeld door oproepen van ongeruste klanten die vrezen niet op reis te kunnen vertrekken.
Volledig scherm
Test-Aankoop wordt overspoeld door oproepen van ongeruste klanten die vrezen niet op reis te kunnen vertrekken. © AFP

Test-Aankoop stuurt ingebrekestelling naar Thomas Cook: “U bent in overtreding met de wet”

Test-Aankoop heeft vandaag een ingebrekestelling gestuurd naar Thomas Cook, omdat voor toeristen die op reis zijn de huidige situatie onrustwekkend blijft. De consumentenorganisatie hekelt dat ze sinds deze ochtend tevergeefs met de touroperator in contact probeert te komen om een oplossing te vinden voor de honderden dossiers "die de jongste 24 uur bij ons werden geopend".

 1. Turkse hotelketen blokkeert kamers van Vlaamse reizigers: “Daar stonden we dan: mijn man, ons zoontje van 3, ik met een zes maanden zwangere buik”

  Turkse hotelketen blokkeert kamers van Vlaamse reizigers: “Daar stonden we dan: mijn man, ons zoontje van 3, ik met een zes maanden zwangere buik”

  Het bankroet van Thomas Cook bezorgt veel Belgen in het buitenland kopzorgen. Verschillende Vlaamse toeristen melden onze redactie vanuit Turkije dat er problemen zijn met één specifieke hotelketen in het land. In twee Limak-hotels blokkeerde het personeel een tijdlang de kamers van Vlaamse reizigers en vroeg het extra geld. Inmiddels kregen de twee Vlaamse families die aan HLN hun verhaal deden, dan toch (ietwat) geruststellend nieuws.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto