Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Test Aankoop: "Maatregelen dringen zich op”

Er zijn maatregelen nodig nu de energieprijzen de pan uitswingen. Dat zegt consumentenorganisatie Test Aankoop, nadat energieregulator Creg aankondigde dat de energiefactuur tot 700 euro duurder kan worden. De organisatie lanceert vandaag een hulplijn om mensen te helpen met vragen over hun factuur.

8 reacties

 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  Tinneke zorgt goed voor engie ,dus zwijg en betaal enkel haar kiesvee moet vermindering krijgen.
 • vangeel guido

  2 maanden geleden
  Ik kan het niet betalen ik heb geld nodig voor mijn sigaren ,honden en natuurlijk telenet met hun sportzenders en voor mijn iphone 13 jawel ik heb hem al.
 • geert vandecasteele

  2 maanden geleden
  Voor de horeca kan btw verlaging wel ,ondanks voor sommige royale overheids steun maatregelen gekregen( en toch leveren via takeaway) en betalen met Payconing (private rekening) Cadeau,s aan grote verbruikers ( firma,s)met grote korting om te recuperen bij gewoon werk volk ,maar deze zijn met zovelen .
 • Hugo Peeters

  2 maanden geleden
  De Vlaamse regering doet alsof hun neus bloedt, niets voorzien in de septemberverklaring noch in de Vlaamse begroting inzake vermindering van de kosten energie voor gezinnen !
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Er moet meer zijn dan een BTW verlaging of een sociaal tarief. Anders zorgen deze energiefacturen voor een veel hogere belastingbrief dan hij al is. Er is geen reden om het overheidsbeslag op die manier nog te doen stijgen. Ook niet om de distributietarieven mee te laten stijgen. Zijn onze leerling tovenaars in de regeringen bewust van de sociale en economische effecten die gaan ontstaan. Die stijgende energieprijzen zorgen bovendien ook voor andere prijsstijgingen voor vervoer, consumptie...
 1. Zullen de energieprijzen binnenkort zakken? En hoe groot zal de daling zijn? Expert beantwoordt de belangrijkste vragen
  PREMIUM

  Zullen de energie­prij­zen binnenkort zakken? En hoe groot zal de daling zijn? Expert beant­woordt de belangrijk­ste vragen

  De prijzen voor gas en elektriciteit zijn al sinds de zomer stelselmatig omhoog aan het kruipen en staan nu op het hoogste niveau ooit. Hoelang kan dit nog blijven duren? Mogen we hopen dat de prijzen binnenkort weer gaan zakken? En hoe groot zal de daling dan zijn? Matthias Detremmerie (37), stroomhandelaar voor leverancier Elindus, beantwoordt de zeven belangrijkste vragen. “Het is blinde paniek bij de traders.”