Buurtbewoners en pers kwamen zich ervan vergewissen hoe moeilijk bereikbaar de plek is waar het lichaam gevonden werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners en pers kwamen zich ervan vergewissen hoe moeilijk bereikbaar de plek is waar het lichaam gevonden werd. © BELGA

Terwijl 400 militairen bossen uitkamden met honden, heli's en drones: Conings was nog minstens week in leven

Jürgen Conings (46) heeft na zijn verdwijning nog minstens één week en mogelijk zelfs vier weken geleefd. Experts zijn nu zeker dat de voortvluchtige militair zelfmoord pleegde in een dichtbegroeid en moeilijk bereikbaar deel van het bos. Op sociale media is de kritiek snoeihard: twee toevallige passanten vonden waar 400 militairen weken naar zochten. Dit is hoe het federaal parket en Alain Remue van de Cel Vermiste Personen zich daartegen verdedigen. “Ik stel vast dat de beste stuurlui zoals vaker weer aan wal staan”.

32 reacties

 • Daniella Verheire

  1 maand geleden
  Rust in vrede Jurgen !! Veel sterkte aan familie en vrienden .
 • Sam Bedfort

  1 maand geleden
  De burgemeester heeft een betere neus dan de speurhonden. Geweldig.
 • Jean-Pierre Clemens

  1 maand geleden
  Het was duidelijk geweten dat Jeurgen Conings een gevaar begon te worden, men moet zich echter de vraag stellen wat de oorzaak is, niettegenstaande deze gegevens die bekend waren bij de legerleiding, had de man toegang tot het wapendepot, het was de kat bij de melk zetten. Was het de bedoeling van de legerleiding J.C te gebruiken voor destabilisering van het land ? In België weet je maar nooit!!!!!
 • karel dillen

  1 maand geleden
  Maar wel correct Jan van Humbeek of hoe moet je anders iemand bestempelen die wapens steelt uit een leger depot, een autobom plaatst en verschillende mensen met de dood bedreigt? Het leger des heils??
 • Ronny Wauters

  1 maand geleden
  Veel sterkte voor de familie en vrienden!
 1. Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht geactiveerd en uitbreiding rouwverlof vervroegd voor slachtoffers overstromingen

  Tijdelijke werkloos­heid wegens overmacht geacti­veerd en uitbrei­ding rouwverlof vervroegd voor slachtof­fers overstro­min­gen

  Slachtoffers van de overstromingen die niet kunnen gaan werken en bedrijven die getroffen zijn door het noodweer kunnen volgens de RVA een beroep doen op tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Dat bericht de krant L'Echo vandaag. Le Soir weet dan weer te melden dat minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) ervoor heeft gezorgd dat de uitbreiding van het rouwverlof van drie naar tien dagen die op 25 juli zou ingaan wordt vervroegd voor slachtoffers van de overstromingen.
 2. Pukkelpop communiceert later vandaag, Vandenbroucke: “Als men de spelregels toch niet ziet zitten, dan gaat het niet door”
  Play

  Pukkelpop communi­ceert later vandaag, Vandenbrou­c­ke: “Als men de spelregels toch niet ziet zitten, dan gaat het niet door”

  Naast PCR-testen mogen bezoekers van Pukkelpop ook gebruikmaken van sneltesten. Die zullen wel maar 24 uur geldig zijn, bevestigde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gisteren in VTM Nieuws. Wie een langere periode blijft, zal zich dus verschillende keren moeten laten testen. De organisatie is van deze toegift dinsdagavond al op de hoogte gebracht. Toch werd gisteren alsnog de stekker (tijdelijk) uit de opbouw en de ticketverkoop getrokken. “Als men de spelregels toch niet ziet zitten of niet kan voldoen aan de voorwaarden, dan gaat het niet door”, zei Vandenbroucke deze ochtend bij Radio 1.