Mark Baert
Volledig scherm
© Mark Baert

TERUGBLIK. ‘Gele hesjes’ steken combi’s in brand, politie zet zware middelen in. "Geen straffeloosheid voor onaanvaardbaar geweld”, stelt premier

Bij de protesten van de gele hesjes in Brussel zijn minstens twee politievoertuigen omgekanteld en in brand gestoken. Rond 16 uur waren de grootste problemen van de baan. Het protest escaleerde toen de politie het waterkanon inzette aan de Lambermont, de ambtswoning van premier Michel. Nadien ging de confrontatie verder aan Kunst-Wet en begon de oproerpolitie aan een klopjacht op de betogers. Het traangas werd meermaals ingezet. De gele hesjes lieten intussen een spoor van vernieling achter: verkeersborden, hekken en alles wat los stond of kon worden losgerukt moest eraan geloven. 74 mesnen werden opgepakt, drie van hen werden aangehouden.

559 reacties

 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  Laten we ons niets wijsmaken door de hypocriete verklaringen (van links en recuperatie rechts), zowel op straat als in de studio's. De betogingen hebben heel weinig te maken met stijgende armoede (die is zeker niet groter dan vroeger). Wel met gefrustreerde burgers die minder gemakkelijk gratis steun genieten van de overheid. Voeg daar een deel anarchisten bij die constant proberen de regering te dwarsbomen en men krijgt dit soort toestanden. Eén boodschap : hard optreden.
 • Eddy DESMET

  3 jaar geleden
  Met een dergelijk zwakke "premier" zal het helaas steeds verder escaleren. Zet die clown gewoon aan de kant.
 • hugo goebezig

  3 jaar geleden
  - openvld zegt wie veel rijd moet meer betalen,dus alleen de elite kan dat betalen!!!!!
 • Lucien Mertens

  3 jaar geleden
  Dat zijn de gewone relschoppers die in vrijwel alle manifestaties hun baldadigheid demonstreren, hebben "niets" de maken met de echte gele hesjes die (heel terecht) manifesteren. De belastingen op brandstoffen en elektriciteit lopen hier wel degelijk de spuigaten uit. De burger voelt zich steeds méér bestolen door z'n regering(en)...en dat is ook zo.
 • Bram Rogge

  3 jaar geleden
  Betogen tegen hoge taksen en verminderde koopkracht door openbaar goed te vernielen en ordediensten aan te vallen. Hoe achterlijk en marginaal moet iemand wezen om het omgekeerde effect niet te snappen. Het wordt stilaan tijd dat zogenaamde vreedzame betogers gaan beseffen dat ze altijd vandalen met zich meebrengen. Steek jullie tijd liever in productieve acties die de economie ten goede komen en denk eens goed na bij de volgende verkiezing.