Ruud Van Wesel.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruud Van Wesel. © Gregory Van Gansen / Photo News

Terug naar kantoor? Dat ziet lang niet iedereen zitten: “Als ik verplicht weer naar kantoor moet, geef ik mijn ontslag”

Vrijdag wordt de thuiswerkverplichting allicht versoepeld. Een opluchting voor velen, maar sommige werknemers willen helemaal niet terug naar kantoor. Niet uit angst voor het virus, wel omdat ze het gemak van thuiswerken al twee jaar gewoon zijn. Daar hebben ze veel redenen voor, van geen tijd verliezen met pendelen tot niet gestoord worden, blije kinderen thuis, vaker de was kunnen doen, enzovoort. Het gaat om 8,4% van de bedienden en ambtenaren, zo blijkt uit een bevraging van Tempo Team en de KU Leuven.

182 reacties

 • Pedro Skeeter

  5 maanden geleden
  Vraag en aanbod. Werk zelf als IT'er , knelpuntsector en weet 1 ding: wie als werkgever daar niet op ingaat, gaat gewoon geen kat meer vinden. Welke It'er wil nog voor firma X 5 dagen file doen als een andere je gewoon het werk van thuis uit laat doen. Werken gaat ook niet over hoeveel uren je achter een bureau verslijt, wel hoe efficiënt je bent. Denk dat redelijk wat anti-thuiswerkers moeite hebben met dat tweede
 • Peeters Francis

  5 maanden geleden
  Iedereen is vrij om wel of niet te werken. Ik zou als werkgever blij zijn dat werknemers zelf ontslag nemen als ze hun zin niet krijgen.
 • Marko Decandt

  5 maanden geleden
  Ik moet momenteel maar 1 dag per week terug naar kantoor en eerlijk gezegd is dat de dag dat ik het minste doe, of eerder kan doen. Gewoonweg omdat de collega's constant praten en me storen. Sommigen gebruiken die dag precies enkel om al het sociaal contact goed te maken voor heel de week.Maar werken wordt er amper gedaan.
 • Eric Vercouillie

  5 maanden geleden
  bij zelfontslag krijg je geen dop Veel sucses zonder inkomen.
 • Léon-Bernard Giot

  5 maanden geleden
  Wie thuiswerkt verliest tussen de 350 en de 800 Euro per maand, naargelang de voordelen die hij heeft op het werk ( goedkope maaltijden, gratis drankjes, bureaumateriaal . . . ). De uitgespaarde tijd van de verplaatsing mag alleen ten goede komen aan de medewerker, maar komt nu ook ten goede aan de werkgever door de betere prestaties. De besparingen die de werkgever realiseert op verbruik moeten echter gedeeltelijk aan de werknemer uitbetaald worden, totaal belastingvrij.