Volledig scherm
©

Terroristen bespioneren Vlaamse nucleaire topman

UpdateSpeurders hebben een video gevonden waarop enkele terreur­verdachten een topman uit de nucleaire sector bespioneren. Daardoor vrezen ze dat er een aanslag op een kerncentrale werd voorbereid. Volgens de krant La Dernière Heure vond het federaal ­parket het beeldmateriaal tijdens een van de vele huiszoekingen na de aanslagen in Parijs.

 1. Michel en Von der Leyen zien elkaar voor het eerst na ‘Sofagate’

  Michel en Von der Leyen zien elkaar voor het eerst na ‘Sofagate’

  Voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en zijn evenknie bij de Commissie Ursula von der Leyen zullen elkaar maandagnamiddag voor het eerst persoonlijk spreken sinds het incident van vorige week in Ankara. Dat bevestigt een woordvoerder van de Commissie. De Commissie en de Raad gaan intussen op zoek naar een modus vivendi voor toekomstige buitenlandse bezoeken door de twee leiders, klonk het op de dagelijkse persbriefing van het dagelijkse bestuur van de EU.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Van Damme wil binnen- en buitenplannen opnieuw op tafel leggen: “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan”
  49

  Van Damme wil binnen- en buitenplan­nen opnieuw op tafel leggen: “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan”

  Epidemioloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en de Gems, spreekt zich zondag nog niet uit over een mogelijke heropening van de horeca op 1 mei, maar vindt wel dat de binnen- en buitenplannen eventueel opnieuw op tafel moeten worden gelegd. Hij benadrukt dat het belangrijk is om niet té snel te versoepelen. “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan, kan ongelofelijk effect hebben in de toekomst. Stap voor stap is het verstandigste”, zei hij in het VRT Journaal.
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len