Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Terreurslachtoffers krijgen binnenkort speciale coaches: “Ze zullen nooit meer alleen staan”

In ons land staan 1.572 Belgen officieel geregistreerd als slachtoffer van terreur. Velen onder hen klimmen maar traag opnieuw uit het dal. Ze liepen de voorbije jaren verloren in een labyrint aan administraties of botsten op procedures die hun lijdensweg nodeloos rekten. De federale regering wil daar verandering in brengen. Samen met enkele slachtoffers lanceert ze een nieuw project dat mensen sneller een antwoord moet bieden op de vraag: hoe bouw je je leven weer op na een aanslag?

15 reacties

 • DAVID VAN LAER

  6 maanden geleden
  Lees tussen de regels het gaat ons weeral geld kosten. Ze zouden beter de verzekeringen verplichten alle kosten te betalen terugvorderen moeten verzekeringen maar bij de families en erfgenamen van de daders doen. Zo werkt dat ook voor de gewone burger.
 • Lucien De Metsler

  6 maanden geleden
  Gelezen vandaag in de krant Van Q die twee ambtenaren gaan 800 ! slachtoffers per jaar bezoeken ! die gaan dus dag en nacht werken ? Qkske zeker ook meegewerkt om de vaccins te bestellen ?
 • Pascale Leese

  6 maanden geleden
  In plaats van coaches te creëren, zorg er liever voor dat de slachtoffers krijgen waar ze recht op hebben. Veelal zijn het de verzekeringen die ervoor zorgen dat alles op de lange baan wordt geschoven. Zoals het in België meestal het geval is, zouden de daders nog eerder vrijkomen, vooraleer de slachtoffers vergoed worden voor geleden schade.
 • Pepe La Basura

  6 maanden geleden
  Geen hulp achteraf maar voorkomen dat er zo gemakkelijk terroristen onder ons verblijven. Preventie is het toverwoord.
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  6 maanden geleden
  Zorg dan maar, dat de gemeenschap die verantwoordelijk is voor deze slachtoffer, de kosten betaald.