De explosie in Beiroet, veroorzaakt door dezelfde soort van springstof die Hezbollah door België gesmokkeld zou hebben
Volledig scherm
PREMIUM
De explosie in Beiroet, veroorzaakt door dezelfde soort van springstof die Hezbollah door België gesmokkeld zou hebben © AFP

“Terreurgroep Hezbollah smokkelde springstof door België”

De terreurgroep Hezbollah heeft de voorbije jaren springstof door ons land gesmokkeld, zo beweert een hooggeplaatst Amerikaans functionaris. Het zou gaan over dezelfde stof die de gigantische explosie van vorige maand in Beiroet veroorzaakt heeft. Ook bij die ramp wordt er een link met Hezbollah vermoed.

 1. OVERZICHT. Dit zijn alle nieuwe coronamaatregelen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië

  OVERZICHT. Dit zijn alle nieuwe coronamaat­re­ge­len in Vlaanderen, Brussel en Wallonië

  Sinds vrijdag zijn over heel het land heel wat nieuwe maatregelen getroffen om de grote verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vrijdag werden de maatregelen voor cultuur, sport en vrije tijd voor het hele land aangescherpt, terwijl in Wallonië en Brussel nog strengere maatregelen werden ingevoerd. Vlaanderen besliste om, naast de strengere federale maatregelen, voorlopig geen andere verstrengingen door te voeren. Wij zetten alle maatregelen per regio op een rijtje.
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 3. Gezondheidseconoom Lieven Annemans: “Dagelijkse angstboodschappen en de verkeerde maatregelen zijn het probleem"

  Gezondheid­s­eco­noom Lieven Annemans: “Dagelijkse angstbood­schap­pen en de verkeerde maatrege­len zijn het probleem"

  Of er te veel naar hem werd geluisterd, en te weinig of te laat is ingegrepen. Dat werd bij de Zevende Dag op één gevraagd aan gezondheidseconoom Lieven Annemans (56), naar aanleiding van de beangstigende coronacijfers. De gezondheidseconoom pleitte in september nog vurig voor het versoepelen van enkele coronamaatregelen, omdat we ons dat konden “permitteren” zei hij toen. Nochtans waren de cijfers op dat moment ook al aan het stijgen.