In Verviers werden gisteren twee terreurverdachten gedood. Een van zou de broer zijn van een tussenpersoon in de gevangenis van Lantin.
Volledig scherm
In Verviers werden gisteren twee terreurverdachten gedood. Een van zou de broer zijn van een tussenpersoon in de gevangenis van Lantin. © BELGA

"Terreurcel werd aangestuurd vanuit Griekenland"

TerreurdreigingDe terreurcel die door de veiligheidsdiensten werd opgerold, werd volgens VTM Nieuws aangestuurd vanuit Griekenland. Het onderzoek zou geopend zijn tussen Kerstmis en Nieuwjaar, toen de politie een tip kreeg over de verdachte communicatie van een gevangene in Lantin. Het federaal parket wenst geen commentaar te geven.

  1. Vicepremier Van Quickenborne: “40 procent van horecazaken controleert onvoldoende op Covid Safe Ticket”
    Play

    Vicepre­mier Van Quickenbor­ne: “40 procent van horecaza­ken contro­leert onvoldoen­de op Covid Safe Ticket”

    Volgens vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) controleert 40 procent van de horecazaken hun klanten niet voldoende op het Covid Safe Ticket (CST). “Men moet niet alleen de applicatie scannen, maar ook de identiteitskaart controleren om te zien of mensen met hun eigen pas rondlopen.” De vicepremier roept burgemeesters dan ook op om strenger toe te zien op de naleving van de maatregel. Dat liet hij weten tijdens een interview met VTM NIEUWS.