BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Terrein waar nieuwe megagevangenis Haren moet komen, ontruimd door politie

Het terrein aan de Keelbeekweg in Haren, waar de nieuwe megagevangenis moet komen, wordt sinds 6 uur vanochtend ontruimd door de Brusselse politie. Dat melden de actievoerders die het terrein bezet hielden en stelt Belga ter plaatse vast. Bij de ontruimingsactie is niemand opgepakt. 

8 reacties

 • Joachim Albert

  4 jaar geleden
  Iedereen wilt strenge straffen maar nieman wilt gevangenis in zijn tuin... En geen luchthaven, geen asielcentrum, geen school...
 • p. devillé

  4 jaar geleden
  Nu komen die rakkers af met het argument dat dit groen moet blijven.Op zich een overweging waard.Maar op hun spandoek lees je de echte reden.Geen gevangenis, niet hier en niet elders.Criminelen vrij laten rondlopen dus.Zelfde spelletje met gesloten opvang voor uitgewezen illegalen.Geen kinderen opsluiten.Kinderen dus scheiden van ouders.Ongeloofelijk.Hun echte eis is echter geen illegalen opsluiten of terugsturen.
 • Gaston Foubert

  4 jaar geleden
  In een ander artikel lezen we dat er jaar na jaar minder gevangenen zijn. Tegen dat deze gevangenis af is staan er dus een paar andere leeg? Of gaat men dit dan gebruiken als feestzaal of fitnescentrum?
 • cecil atherton

  4 jaar geleden
  15 ha voor 1190 gevangenen? Hallooo? Da's 126 m2 per gevangene. Gaan ze d'r misschien een vijver met krokodillen rond leggen of wordt het de meest luxueuze gevangenis van Europa voor al die politiekers die daar gaan eindigen? Kwestie van hun levensstandaard toch een beetje op peil te houden als het zover komt.
 • Frank Triolet

  4 jaar geleden
  En die gaat rap vol zitten met vreemdelingen.
 1. Natuur en Bos: “Bestrijding van Aziatische hoornaar blijft verzekerd”

  Natuur en Bos: “Bestrij­ding van Aziatische hoornaar blijft verzekerd”

  De bestrijding van de Aziatische hoornaar, een exotische wespensoort die een bedreiging vormt voor de honingbij, blijft gegarandeerd. Het Agentschap voor Natuur en Bos zegt bereid te zijn om verdere bestrijdingsacties te ondersteunen indien dat nodig is, inclusief eventuele meerkosten, overeenkomstig de afspraken met het departement Landbouw en Visserij. Hierover zal de komende dagen met de betrokken actoren worden samengezeten. Dat laat het agentschap zondag weten.
 2. Geen budget voor verdelgers Aziatische hoornaars in Vlaanderen: “Eerste dodelijke slachtoffer nog deze zomer”
  Play

  Geen budget voor verdelgers Aziatische hoornaars in Vlaanderen: “Eerste dodelijke slachtof­fer nog deze zomer”

  De nesten van de Aziatische hoornaar worden op dit moment niet meer verdelgd omdat het budget daarvoor helemaal is uitgegeven. De exotische wesp vreet echter onze bijen op, en een steek kan ook voor ons levensgevaarlijk zijn. Het Vlaams Bijeninstituut vraagt daarom extra budget aan de bevoegde ministers Zuhal Demir en Jo Brouns, maar krijgt dat (nog) niet. De voorzitter van het instituut waarschuwt dat het eerste dodelijke slachtoffer nog deze zomer zal vallen.