Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Tentenkampen in risicogebied in provincie Namen moeten verplicht geëvacueerd worden

In de provincie Namen moeten alle tentenkampen van jeugdbewegingen verplicht geëvacueerd worden. Dat staat in een politiebesluit dat de provinciegouverneur zondag heeft uitgevaardigd. Er zijn wel uitzonderingen mogelijk in functie van het advies van de brandweer. Scouts en Gidsen Vlaanderen beklemtoont dat de beslissing niet per definitie betekent dat alle kampen worden opgebroken.

4 reacties

 • willy zachel

  1 jaar geleden
  Waarom niet gewoon verplicht alles stop zetten ? Er is nog véél tegen voorspelt voor de volgende 14dagen ! Waarom altijd risico nemen en dan daarna klagen en zagen en de hulpdiensten over belasten Dit jaar is het in héél Wallonië niet veilig erg spijtig maar het is nu eenmaal zo !
 • Guido Verlinden

  1 jaar geleden
  Er wordt ook niet over nagedacht.!!!
 • Jacqueline Neirinckx

  1 jaar geleden
  Wijs besluit. Er zijn daar nu al handen te kort.
 • Caroline Van Hecke

  1 jaar geleden
  Spijtig voor de kinderen maar veiligheid boven alles, goede beslissing in deze rampgebieden en omstreken.
 1. Minister Dalle vraagt 15.000 handtekeningen als voorwaarde voor een feestdag voor jongeren, vijf minuten later zijn het er al 30.000

  Minister Dalle vraagt 15.000 handteke­nin­gen als voorwaarde voor een feestdag voor jongeren, vijf minuten later zijn het er al 30.000

  Indien de jongeren van JEZ!, de opvolger van Rode Neuzen Dag, 15.000 handtekeningen zouden kunnen verzamelen zou minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) het idee van een eigen feestdag voor de jeugd op de politieke agenda plaatsen. De handtekeningen mochten ook likes op een groepsselfie op Instagram zijn. Daar werden inmiddels bijna 55.000 ‘hartjes’ uitgedeeld.