Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Tentenkampen in risicogebied in provincie Namen moeten verplicht geëvacueerd worden

In de provincie Namen moeten alle tentenkampen van jeugdbewegingen verplicht geëvacueerd worden. Dat staat in een politiebesluit dat de provinciegouverneur zondag heeft uitgevaardigd. Er zijn wel uitzonderingen mogelijk in functie van het advies van de brandweer. Scouts en Gidsen Vlaanderen beklemtoont dat de beslissing niet per definitie betekent dat alle kampen worden opgebroken.

4 reacties

 • WILLY ZACHEL

  2 maanden geleden
  Waarom niet gewoon verplicht alles stop zetten ? Er is nog véél tegen voorspelt voor de volgende 14dagen ! Waarom altijd risico nemen en dan daarna klagen en zagen en de hulpdiensten over belasten Dit jaar is het in héél Wallonië niet veilig erg spijtig maar het is nu eenmaal zo !
 • Guido Verlinden

  2 maanden geleden
  Er wordt ook niet over nagedacht.!!!
 • Jacqueline Neirinckx

  2 maanden geleden
  Wijs besluit. Er zijn daar nu al handen te kort.
 • Caroline Van Hecke

  2 maanden geleden
  Spijtig voor de kinderen maar veiligheid boven alles, goede beslissing in deze rampgebieden en omstreken.
 1. “iPhone van journalist Peter Verlinden gehackt met Pegasus”

  “iPhone van journalist Peter Verlinden gehackt met Pegasus”

  De iPhones van voormalig VRT-journalist Peter Verlinden en zijn echtgenote Marie Bamutese zijn "waarschijnlijk aangevallen met Pegasus-software". Dat schrijven Knack en Le Soir op basis van een inlichtingenrapport van de militaire inlichtingendienst ADIV dat ze konden inkijken. "De ADIV gaat ervan uit dat de intrusie zeer waarschijnlijk is geïnitieerd door Rwanda." Het Security Lab van Amnesty International bevestigt de sporen van infectie.
 2. Volgens nieuwe expertise stierf Chovanec door verwondingen die hij zichzelf toebracht, maar advocate weduwe Chovanec weerlegt dat: “Onze experten weten van niks”
  UPDATE

  Volgens nieuwe expertise stierf Chovanec door verwondin­gen die hij zichzelf toebracht, maar advocate weduwe Chovanec weerlegt dat: “Onze experten weten van niks”

  Een nieuwe expertise in de zaak-Chovanec wijst uit dat de man overleed als gevolg van de slagen die hij zichzelf toebracht en niet als gevolg van het gedrag van de agenten of hulpverleners. Dat meldt RTL Info zaterdag en de info wordt bevestigd door een bron bij het onderzoek. Ann Van de Steen, advocate van de weduwe van Chovanec, zegt in een reactie dat dit niet klopt. “Onze experten weten van niets. Dit is hallucinant, een week voor de wedersamenstelling.”