Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

Tempo gaat verder de hoogte in: gemiddeld meer dan 62.000 vaccinaties per dag in België

Elke dag worden er nu gemiddeld meer dan 62.000 vaccins toegediend in België. Dat blijkt uit de recentste update van de vaccinatiecijfers van Sciensano. In totaal kregen tot en met dinsdag 1.986.064 inwoners minstens één prik van één van de drie beschikbare vaccins.

 1. HERBELEEF. Tournée Générale: Vlaanderen genoot met volle teugen van dat eerste terrasje
  UPDATE
  128

  HERBELEEF. Tournée Générale: Vlaanderen genoot met volle teugen van dat eerste terrasje

  8 mei 2021, de eerste dag waarop de caféterrassen in ons land opnieuw open mochten, zit er op. Om 22.00 uur gingen alle terrassen onherroepelijk dicht. Voor klanten en uitbaters was het na zeven maanden een blij weerzien. Regenbuitjes in de voormiddag maakten in de namiddag plaats voor droog weer met hier en daar zon. Nog een vrij tafeltje vinden leek in de vooravond in de steden haast onbegonnen werk. Herlees hier de updates van onze regioredacteurs vanuit heel Vlaanderen.
 2. België mag rekenen op 1,28 miljoen vooruitgeschoven Pfizer-vaccins na Europees akkoord: “Heel goed nieuws voor campagne”
  Play

  België mag rekenen op 1,28 miljoen vooruitge­scho­ven Pfi­zer-vac­cins na Europees akkoord: “Heel goed nieuws voor campagne”

  Vaccinproducent Pfizer/BioNTech zal nog de komende drie maanden 50 miljoen vaccins vroeger leveren dan eerst was gepland. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen bekendgemaakt. De vaccins zouden normaal gezien pas in het vierde kwartaal geleverd worden, maar worden nu vooruitgeschoven naar de maanden april, mei en juni. Voor België betekent het dat we de komende weken 1,28 miljoen vaccins extra mogen verwachten.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein