REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Teller zandsculpturenfestival in Blankenberge al op 100.000 bezoekers

Het jaarlijkse zandsculpturenfestival aan de kust heeft al 100.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat kan Alexander Deman van het festival vanochtend kwijt. De 17de editie lijkt daarmee op weg een recordeditie te worden.

 1. Cafésport dringt scholen binnen: “Darts is inclusief en leerrijk”
  PREMIUM
  9

  Cafésport dringt scholen binnen: “Darts is inclusief en leerrijk”

  Het decennialang als cafésport gedoodverfde vogelpikken of darts verhuisde door toedoen van de lockdown en het internationale succes van Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh van het café naar de garage en de woonkamer en verovert nu ook de school. In het Sint-Aloysiuscollege in Menen ploffen de pijltjes voorlopig enkel tijdens de middagpauze in het bord, volgend schooljaar zal darts deel uitmaken van de lessen lichamelijke opvoeding. “Maar darts kan ook in de lessen fysica en in taalvakken geïntegreerd worden.”
 2. Van Gucht: “Coronastalen van teruggekeerde reizigers zullen grondig geanalyseerd worden”
  20

  Van Gucht: “Coronasta­len van terugge­keer­de reizigers zullen grondig geanaly­seerd worden”

  Nu niet-essentiële reizen sinds maandag niet langer verboden maar afgeraden zijn, neemt ook de kans op het importeren van nieuwe coronavarianten opnieuw toe. Daarom is het de bedoeling om de positieve stalen van teruggekeerde reizigers grondig te analyseren om zo te achterhalen of het eventueel om een nieuwe of zeldzame variant gaat. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag gezegd op de persconferentie van Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen